Gizil İnci fuar da, yeni model ve ürünlerle yurt dışına start verdi

Gizil İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atayık, "Habergold.com" a hem fuar'ı değerlendirdi, hem de ekonominin gidişatı hakkında bilgiler veren Atayık; " 35 yıllık bir kuyumcuyum ben.. Bu firmamızı 2007 de yeniden kurduk, daha evvel bir ortaklığımız vardı Gizil İnci olarak. Yaklaşık beş yıl oldu. Yurt içi ve yurt dışı olarak toptan satışlarımız var. Kapalı çarşı da iki adet perakende mağazamız var" dedi.

Gizil İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atayık, "Habergold.com” a hem fuar’ı değerlendirdi, hem de ekonominin gidişatı hakkında bilgiler veren Atayık; " 35 yıllık bir kuyumcuyum ben.. Bu firmamızı 2007 de yeniden kurduk, daha evvel bir ortaklığımız vardı Gizil İnci olarak. Yaklaşık beş yıl oldu. Yurt içi ve yurt dışı olarak toptan satışlarımız var. Kapalı çarşı da iki adet perakende mağazamız var” dedi.

Firmanın ismi "Gizil” henüz ortaya çıkmamış, gizli kalan demek. İnci gizemli bir şey, dünya’da ki bütün taşlar, dağdan, kömürden, kayadan çıkar. İnci’yi sadece bir canlı yapıyor, bu da Allah’ın bir hikmeti, istiritye yapıyor. Yani öyle kömürden falan çıkmıyor. İnci yaşayan bir takıdır. Bu yüzden biz de ismi gizil koyduk, ortaya çıkmamış anlamında. Biz aile şirketiyiz, oğlumla beraber. Kuyumcukent’de Vizyon Park’da imalathanemiz var. Kapalı Çarşı da iki tane yerimiz var. Bunlar perakende mağazası. Türkiye’nin her tarafına da pazarlama elemanları satış yapıyor.

Bizim satış ağırlığımız yurt içi, ama bu yıl itibari ile yurt dışına da önem veriyoruz. Beş altı yıldır büyük bir kriz var. Zaten insanlarımız küçüleceği kadar küçüldü. İş’de tam dibe vurdu. Şimdi artık bir umut var. 2013 hazirandan sonra, bir umut var. İnsanlar yurt dışına da açılmayı düşünüyor. Yeni ürünler yeni modeller çıkarmayı düşünüyorlar. Yani bir atılım yapmak istiyor. Bu beş-altı yıl bir durgunluk vardı, geri çekilme vardı. Yavaş yavaş arkadaşlarımız bu anlayışı değiştirmeyi düşünüyor. Bu yıldan sonra işlerin açılacağını düşünüyor arkadaşlarımız.

Bu fuar, öncekilere nazaran biraz daha yoğun gibi geliyor, yurt dışı alıcıları olarak. Zaten genelde ilk iki gün yurt dışı ağırlıklıdır. Son üç ve dördüncü gün ise Anadolu ağırlıklı ziyaretçiler baskın çıkar. Öncekilerle karşılaştırırsak bize göre, bu fuar da bir fark var.

Gizil İnci dersine iyi çalıştı, yeni kataloğumuzu çıkardık. Her iki sene de Mart fuarlarında kataloğumuzu çıkartıyoruz. Bu yıl katoloğ çıkardık. Yeni modeller çıkardık. 14 ayar, 18 ayar, 21 ve 22 ayar da yapmaya başladık yurt dışı ve isteyene yurt içine.. Bu yüzden iyi hazırlandık bu fuar’a … Beklentimiz var.