2013 yılın da, 8 Ayar altın, 14 ayar'ın tahtına oturuyor

Topaloğlu Gold Market yönetim kurulu başkanı Uğur Topaloğlu'nun "Habergold.com"a bir açıklama yaparak, son yıllarda, hız kazanmaya başlayan, 8 ayar altın alımının nedenlerini ve hemen sonrasında da, tavsiyelerini açıkladı; "İnsanların 8 ayara yönelmesi, Türk toplumu muhafazakar olduğundan dolayı 14 ayar bazı kesimlerde, kafasında kalıplaşmış, düğünler gibi faaliyetlerde 14 ayar olsun diyorlar.

Topaloğlu Gold Market yönetim kurulu başkanı Uğur Topaloğlu’nun  "Habergold.com”a  bir açıklama yaparak,  son yıllarda, hız kazanmaya başlayan, 8 ayar altın alımının nedenlerini ve hemen sonrasında da,  tavsiyelerini açıkladı; "İnsanların 8 ayara yönelmesi, Türk toplumu muhafazakar olduğundan dolayı 14 ayar bazı kesimlerde, kafasında kalıplaşmış,  düğünler gibi faaliyetlerde 14 ayar olsun diyorlar. 

Ama, biz bu tezadı çürütürüz. Neden? Çünkü bizim 8 ayarlarımız, 14 ayarlardan kaliteli olarak, renk olarak ve işçiliğinden daha kaliteli olduğundan dolayı, ben 8 ayarı tavsiye ediyorum. Neden? İnsanlar aynı renk ve aynı kaliteye neden iki kat daha fazla fiyat ödesin, neden yarı yarıya daha aşağı fiyat ödemesin… Mesela, 100 tl olan bir ürünü neden, 50 tl den almasın… Bizim "Ar-Ge çalışmamız” ve "kalite kontrollerimiz” çok üst düzey ve daha yoğun olduğu için, bizim ürünlerimiz şu an 14 ayardan daha kaliteli ve daha güzel. Renk olarak da, işçilik olarak da, hem öyle hem de, 8 ayar yarı yarıya bir fiyata sahip olduğundan dolayı, neden insanlar 8 ayar almasınlar. İnsanlara tavsiyemiz 8 ayar alsınlar.

 

Türiye’nin en büyük 8 ayar konseptini açtık. Daha önceleri altın sabit ve düşük seviyelerde kaldığı için, Türkiye piyasasında kullanılan ayar 14 ayardı. İnsanların kullandığı, tercih ettiği. Fakat altının yükseliş nedeni ile 8 ayar alternatif olarak çıktı. Alım gücünün düşmesi sebebiyle, yarı yarıya fiyatının da fark etmesi sebebiylede insanlar 8 ayara yöneldi. Uzmanların da ilerleyen zamanlarda altının da, yüzde on beş ile yirmi arasında yükseleceği konusunda, açıklamaları doğrultusunda, 8 ayar ilerleyen günlerde de, 14 ayarın tahtına oturacak gibi gözüküyor.  8 ayar altın, 14 ayarın tahtına oturması, kesin gözüyle bakılıyor”dedi.