Alım Gücü Çok Düştü

63 yıldır Kapalıçarşı'da olan Andre Bardakçı Antique Shop bugün 3. Jenerasyon Aydın Bardakçı tarafından idare ediliyor. Ülkemizde giderek zayıflamaya başlayan antika kültürünü ayakta tutmaya katkıda bulunuyor. Dedesinden kalma mesleği 13 yıldır sürdüren Aydın Bey ile Kapalıçarşı ve piyasalar üzerine konuştuk.

63 yıldır Kapalıçarşı’da olan Andre Bardakçı Antique Shop bugün 3. Jenerasyon Aydın Bardakçı tarafından idare ediliyor. Ülkemizde giderek zayıflamaya başlayan antika kültürünü ayakta tutmaya katkıda bulunuyor. Dedesinden kalma mesleği 13 yıldır sürdüren Aydın Bey ile Kapalıçarşı ve piyasalar üzerine konuştuk.

Kapalıçarşı’da yavaş olmakla birlikte iyileşme olduğunu dile getiren Bardakçı çarşıda temizlik vb konularda iyileşmeye gidilebileceğini söyledi. İto çalışmalarıyla ilgili pek bir bilgisi olmadığını ve bu zamana dek alanına bir artısını görmediğini dile getirdi.

Ayrıca Kapalıçarşı’yı geliştirme çözüm önerileri ise şöyle "Çarşıya apart otel eklenip, kafe ve benzeri birimlerle desteklenirse gelişme ve hareketlilik sağlanabilir.”

Son olarak "Son dönem piyasalar durgun, satışlar zayıf. Bunda hem Gezi Parkı olaylarının hem de dünya krizinin etkisi var. Alım gücü çok düştü Eskiden kaliteli turist gelirdi, şimdiyse böyle kitle bulmak zor.” diye ekledi.