Altın fiyatları bugün nasıl seyir izleyecek: Altın analizi

Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın almak için doğru zaman mı? İşte günün altın analizi ve yorumları (24 Eylül 2012 Pazartesi)

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından, Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu:
Avrupa hisse senetleri, Almanya ve Fransa'nın, 17 üyeli Euro, Bölgesi'nde bankacılık birliğinin ne zaman sağlanacağı konusundaki, anlaşmazlığı ve Çin ekonomisinden gelen olumsuz işaretler sonrası, düştü.
ABD endeks vadeli kontratları fazla değişmezken, Asya hisseleri, değer kaybetti. Anglo American Plc yüzde 2.6 değer kaybetti ve, madencilik hisselerinin bulunduğu endeksteki düşüşe en büyük katkıyı, yaptı. Fugro NV, CGGVeritas'ın şirketin sismik birimini 1.2 milyar, Euro’ya (1.6 milyar dolar) satın alma planını açıklaması sonrası yüzde, değer kazandı.
4 saatlik grafikte yeşil renkli yükseliş kanalı içinde hareketine, devam eden Altın fiyatları 1788 seviyesini geçemediği için kar, satışlarına maruz kalmış ve bu durum altın fiyatlarında aşağı yönlü, baskının oluşmasına katkı sağlamıştır. Bu nedenle de yükseliş, kanalının alt noktası olan ve aynı zamanda da 21 günlük basit, hareketli ortalama olan 1769 desteğini aşağı yönlü kıran Altın, fiyatlarında sert düşüşlerle beraber 1755 seviyesi test edilmiş ve, şuanda da altın fiyatları 1759 seviyesinde hareketine devam, etmektedir.
Teknik olarak baktığımızda düşüşlerin devam edip, etmeyeceğine fibonacci %61,8 düzeltme noktası olan 1750 desteği karar, verecektir. Eğer altın 1750 desteğini kıramazsa yeniden yukarı yönlü, atağına başlayacağı gibi 1788 seviyesini de hedef olarak, gözlemleyecektir. Kar realizasyonlarının 1750 desteğinin kırılması, durumunda devam edeceğini ve böyle bir durumda da kritik bir nokta, olan fibonacci %50 düzeltme noktası olan 1720 desteğinin, hedefleneceğini söyleyebiliriz.