Artık düğünlerde, para yerine 8 ayar bilezik takılıyor

Son yıllarda altın fiyatlarında yaşanan büyük yükseliş düğün takılarına da yansıdı. Şimdi çok yüklü fiyatlara ulaşan 22 ayar bilezik yerine onun üçte biri bütçesinde çok uygun fiyatlarla 8 ayar altın bilezik gelinlere takılıyor.

Son yıllarda altın fiyatlarında yaşanan büyük yükseliş düğün takılarına da yansıdı. Şimdi çok yüklü fiyatlara ulaşan 22 ayar bilezik yerine onun üçte biri bütçesinde çok uygun fiyatlarla 8 ayar altın bilezik gelinlere takılıyor.
Düğünlerde gelinin ve misafirlerin bileklerinde yer alan 22 ayar Trabzon Hasırı ve bilezikler şimdi yerlerini 8 ayar bileziklere bıraktı. Ağırlıklı olarak üretimini 8 ayar bilezik, kelepçe ve Trabzon Hasırına yönlendiren VA GOLD, bu yıl yaz düğünlerinde siparişleri tam kapasite çalışarak yetiştirdi.
VA GOLD Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akbal, altın fiyatlarındaki büyük artış neticesinde ülkemizin hemen hemen her bölgesinde 8 ayar bileziklerin düğünlerdeki takı takma kültürünün kurtarıcısı olduğunu söyledi. Akbal, 8 ayar takı üretiminde piyasada kendileri gibi uzmanlaşan birkaç firmanın önemli ARGE çalışmaları yaparak, 8 ayar takılarda görülebilecek teknik sorunları tamamen ortadan kaldırdıklarını ifade etti. 

Düğünlerde para takılmasının hoş olmayan görüntüler ortaya çıkardığını ve insanların, 150 -200 lira değerinde 8 ayar hediyelik bilezikler takmayı, para yerine tercih ettiklerini belirten Akbal sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yaz özellikle 8 ayar bileziklere büyük ilgi oldu. 
Anadolu’nun iç bölgelerinde dahi 8 ayar bileziklere ilgi olması, önemli bir kırılma noktasıdır. Bugün itibariyle dışarıdan bakan bir kişinin, bizim ürettiğimiz bileziğin 8 ayar mı 22 ayar mı olduğunu ayırt etmesi çok zor. Büyük bir titizlikle hazırladığımız 8 ayar takılarımızı logomuz ve 8 ayar ibaremizle damgalayarak piyasaya sunuyoruz. Bu konuda çok titiz davranıyor ve ortaya çıkabilecek yanılgıların da böylelikle önüne geçiyoruz. 
Bugün 22 ayar bir bilezik 1200 tl civarında, biz aynı kalitede ve ağırlıkta olan 8 ayar bileziği 400 lira gibi bir bütçeyle takıseverlere sunabiliyoruz. Yıllardır Avrupa’da tercih edilen 8 ayar takılar aynı zamanda yüksek altın fiyatlarının karşısında elimizde kalan tek silahımız. Altın takı seven kişiler takı takma ihtiyaçlarını 8 ayar takılarla rahatlıkla giderebiliyorlar. Yakında Wedding World AVM’de açacağımız toptan ve perakende mağazamızla müşterilerimize çok daha güzel bir ortamda ürünlerimizi sunmanın mutluluğunu yaşayacağız. "