Aydın Üniversitesinin "Kuyumculuk" başarısı; "Türk Destanları Koleksiyonu"

İstanbul Aydın Üniversitesi, Kuyumculuk takı tasarım Program Başkanı, Öğr. Gör. İlteriş Çatalbaş'ın "Habergold.com"a yapımış olduğu açıklamada: " Kuyumculuk ve takım tasarım 2 yıllık bir bölümümüz var. Ortalama 72 civarında öğrencimiz var."diyen Çatalbaş, yaptıkları hakkında kısa bilgiler verdi; "Bu "Türk Destanları koleksiyonu", öğrencilerimizin yapmış oldukları " Türk Destanları Koleksiyonu" sekiz aylık bir çalışmanın ürünüdür. 4 ay tasarım aşaması sürdü..4 ay da üretim aşaması sürdü. Tamamen bilgisayar da çizildi, makinalar da üretildi. Daha sonra tezgahımıza koyarak, bunun tesviyesidir, cilasıdır bütün işlemlerimizi öğrenicilerimiz yaptı… "

İstanbul Aydın Üniversitesi, Kuyumculuk takı tasarım Program Başkanı, Öğr. Gör. İlteriş Çatalbaş’ın "Habergold.com”a yapımış olduğu açıklamada: " Kuyumculuk ve takım tasarım 2 yıllık bir bölümümüz var. Ortalama 72 civarında öğrencimiz var.”diyen Çatalbaş, yaptıkları hakkında kısa bilgiler verdi; "Bu "Türk Destanları koleksiyonu”, öğrencilerimizin yapmış oldukları " Türk Destanları Koleksiyonu” sekiz aylık bir çalışmanın ürünüdür. 4 ay tasarım aşaması sürdü..4 ay da üretim aşaması sürdü. Tamamen bilgisayar da çizildi, makinalar da üretildi. Daha sonra tezgahımıza koyarak, bunun tesviyesidir, cilasıdır bütün işlemlerimizi öğrenicilerimiz yaptı… "

Aycıca, farklı sektörlerle de, Üniversite ve bölümlün bağlantı ve işbirliği içerisinde olduğunu söyleyen Çatalbaş; "Kuyumcukent ve Kapalıçarşı ile işbirliği var. Öğrencilerimizi haftada bir gün staja gönderiyoruz. Her firma gelip talepte bulunabilir. Stajyer talebinde bulunabilir. Karşılayacak öğrencimiz var. Öğrencilerimiz direk olarak staj yapmaya hazır bir şekilde bekliyorlar. Bu konuda, firmaların desteğini beklilyoruz.”dedi.

Öteyandan, Aydın Üniversitesinin konu hakkındaki ileriye yönelik planları hakkında da bilgi veren, İsatanbul Aydın Üniversitesi, Kuyumculuk takı tasarım Program Başkanı, Öğr. Gör. İlteriş Çatalbaş ; "Türk Destanları Koleksiyonun” dan, Yaratılış destanı, dünya yaratılırken, üç balığın dengede tutması için, 3 balık yaratılıyor. Yaratılış destanı bu şekilde. Ergenekon destanı, Kuvay-ı milliye, Çanakkale, Türeyiş, Şu’u destanı.. İslamiyet’den önce, islamiyet’den sonraki bütün destanları işlemeye çalıştık.

Türk Destanları daha önce yapılmamış bir konu.. Her zaman ilkleri yakalıyoruz. Bundan sonra bir konumuz daha var, bir koleksiyonumuz daha var. Türk kültür serisi diyoruz biz bunlara. Türk Destanları Koleksiyonuyla başladı. Anadolu halk türkülerimizle devam edeceğiz. Ortalama dört aylık bir süreç içerisinde bu koleksiyonu da tamamlayacağız. Yedi bölgedeki türkülerimizi takıya dönüştüreceğiz. Son olarak da, konuyla yakından ilgilenen sektör ve kuruluşlara da tavsiyemiz; Eğitim ve öğretime önem versinler. Staja gelen öğrenciye direkt olarak elinden gelen yardımı göstersinler. Tek istediğimiz bu..” dedi.