Aytaç; "Tarlalarını ve bahçelerini satarak Kuyumcu olmak, sektöre zarar veriyor"

Antakya Kuyumcular odası üyesi, Zeyniddin Aytaç, 35 yıldır sektörde hizmet verdiğini, Aytaç kuyumculuk olarak da hizmetlerini devam ettiklerini "Habergold.com"a yapmış olduğu açıklama ile, bu 35 yıllık hizmetin dahilinde gördüğü şeylerin, vasıfsız insanların mesleğimizde yer alması, onların tarlalarını satıp, bahçelerini satıp, kuyumculuk kisvesi altında, hem tefeciliğe soyunmuş olmaları, kart çekmeleri, şunları bunları ve bunlarda yetmez gibi, bunun yanı sıra bankaların, kuyumcuların sahaları olan altın sektörüne el atması, halkımıza büyük bir zarar vereceğini düşündüğünü söyleyen Aytaç; "Bu konuda kamuoyuna duyurmak istiyorum.

Antakya Kuyumcular odası üyesi, Zeyniddin Aytaç, 35 yıldır sektörde hizmet verdiğini, Aytaç kuyumculuk olarak da hizmetlerini devam ettiklerini "Habergold.com”a yapmış olduğu açıklama ile, bu 35 yıllık hizmetin dahilinde gördüğü şeylerin, vasıfsız insanların mesleğimizde yer alması, onların tarlalarını satıp, bahçelerini satıp, kuyumculuk kisvesi altında, hem tefeciliğe soyunmuş olmaları, kart çekmeleri, şunları bunları ve bunlarda yetmez gibi, bunun yanı sıra bankaların, kuyumcuların sahaları olan altın sektörüne el atması, halkımıza büyük bir zarar vereceğini düşündüğünü söyleyen Aytaç; "Bu konuda kamuoyuna duyurmak istiyorum.

 Buradaki haksızlık, vatandaşın işçilikli olarak almış olduğu altını yaklaşık yüzde on’a tekabül eder, yüzde on otomatikman zarara dönüşüyor. Birde milyem üzerinde zararı oluyor. Yüzde 10 işçilik öldürerek alıyor, ayrıca milyem olarak aşağı düşük alıyor. Has fiyatını da, 250 ile 500 arası daha düşük bir fiyattan alıyor. Dolayısıyla bankalar üç koldan burada altına hücum etmektedir. Bu durum halkı mağdur duruma düşürüyor. Ayrıca, perakendeci olarak bu durum bizleri de etkiliyor”dedi.