Belediye Destek Olmalı

Kapalıçarşı'nın farklı sektörlerinden biri olan, deri mamülleri üzerine çalışan SİM BAG, 1986 yılından bu yana eski firmalardan biri. Sahibi Eyüp Yasan yurtdışından seçip özel olarak getirdiği piton, vatoz, timsah derilerinin üzerine kendi tasarımlarını yaptırarak farklı bir çizgiye sahip olduklarını ifade ediyor. Kendisiyle geçmişten günümüze Kapalıçarşı üzerine konuştuk.

Kapalıçarşı’nın farklı sektörlerinden biri olan, deri mamülleri üzerine çalışan SİM BAG, 1986 yılından bu yana eski firmalardan biri. Sahibi Eyüp Yasan yurtdışından seçip özel olarak getirdiği piton, vatoz, timsah derilerinin üzerine kendi tasarımlarını yaptırarak farklı bir çizgiye sahip olduklarını ifade ediyor. Kendisiyle geçmişten günümüze Kapalıçarşı üzerine konuştuk.
*Kapalıçarşı’nın geçmişe oranla gelişimini nasıl buluyorsunuz? 
 En önemlisi eskiden dostluk vardı burada, manevi değerlerimiz ön plandaydı. Şimdiyse para her şeyin önüne geçti. Saygınlık ve kültür azaldı, kaliteyse günden güne düşüyor. Bu açıdan bakıldığında çok da iyi yönde bir gelişim gösterdiğimiz söylenemez.
*Kapalıçarşı’yı geliştirme çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? 
 Açıkçası yetersiz buluyorum, aktif bir çalışma göremiyorum. Özellikle rehberlerin kasıtlı olarak turisti başka yerlere yönlendirmeleri bizlere büyük zarar veriyor. Kapalıçarşı’ya gelmek isteyenler ya başka yerlere götürülüp kandırılıyorlar ya da çok kısıtlı bir zaman gezmeye zorlanarak alışverişten uzak tutuluyorlar. Özellikle bu konuya çözüm aranmalı. Buna ek olarak Belediyeler alışveriş merkezlerine destek olurken buraya yeterli özeni gösterip, değer vermiyorlar. Fatih Belediyesi’ni de bu konuda çalışmaya davet ediyoruz.
*Son dönem piyasayı ve satışları nasıl değerlendiriyorsunuz? 
 Bahsettiğim olumsuz koşullara Ramazan’ın ve mevcut siyasi durumların da eklenmesiyle müşteri kitlesi zayıfladı. Bu da dolayısıyla satışları olumsuz yönde etkiliyor. Yakın zamanda hareketlenmesini diliyoruz.