Dinçer;"Bankaların altın alması, vatandaşın altınlarının vergilenmesi demek"

Sefaköy Halkalı caddesinde kuyumculuk yapan Ömer Dinçer, 1995 yılından bu güne mesleğin içerisinde aktif olarak bulunmakta olduğunu, "Habergold.com"a yaptığı açıklamada, mesleğin bu günlerde meydana getirdiği sıkıntı ve sorunlarını diler getiren Dinçer, özellikle bankaların yapmış olduğu hurda altın alımı ve atın hesaplarını açması perakende kuyumcu esnafını çok rahatsız ettiğini söyledi.

Sefaköy Halkalı caddesinde kuyumculuk yapan Ömer Dinçer, 1995 yılından bu güne mesleğin içerisinde aktif olarak bulunmakta olduğunu, "Habergold.com”a yaptığı açıklamada, mesleğin bu günlerde meydana getirdiği sıkıntı ve sorunlarını diler getiren Dinçer, özellikle bankaların yapmış olduğu hurda altın alımı ve atın hesaplarını açması perakende kuyumcu esnafını çok rahatsız ettiğini söyledi.

Ayrıca,sıraladığı rahatsızlığın belli başlı olanlarının, bankaların hurda altın alımının, meslek adına rahatsız edici bir durum aslında, vatandaş adına da rahatsız edici bir durum. Tabi bu durum zaman içerisinde anlaşılacak bir durum. Bankaların şu anda altın toplaması ve hesap açması, doğru olarak gözükebilir ama, devamında rahatsız edecek durumu da ortaya çıkacaktır. Bunlar mesela, fiyat bağlamında olabilir. Düşük fiyatlardan bağlayıp ve ileride altının yükselmesi ile de, devlet tarafından vergilendirme, sistemi gelecek, çünkü kayıt altında neticede… 70’den alınıp 100’den bozdurulması ve aradaki 30’luk farkların vergilendirilmesi söz konusu olacak, haricinde, altınların geri yerine dönüşlerinde para olarak, TL olarak dönülmesi, rahatsızlık verici bir durumdur. Verilen altınların tamamen hurdaya dönüştürülüp, geriye dönmemesi, bunun karşılığında, kişilerin tekrar ürünü almaya muhtaç olması, tekrar işçilik ödemesi manasına gelir.