Diplomasız milyarderler!

Dünyanın en zengin adamları Bill Gates, Ellison ve Pinault lise mezunu... Hepsi de 'Üniversiteyi bitirseydik, daha büyük para kazanırdık' dedi

Yale, Princeton, Harvard ve Massachusetts Institute of Technology'den (MİT) mezun olanlar için hayat daha da kolay...
Çünkü CV'nizde bu üniversitelerinden biri yazıyorsa, yüksek maaşla işe başlayacaksınız. Ancak dünyanın en zengin işadamlarından bazıları lise mezunu. Buna rağmen şirketlerini, zirveye taşıdılar.
Microsoft'un sahibi Bill Gates, Oracle'ın sahibi Larry Ellison, Francois Pinault (Gucci) ve Amancio Ortega (ZARA) gibi isimlerin ortak özellikleri lise mezunu ve büyük servetlerinin olmaları.
GUCCİ'NİN SAHİBİ DE AYNI
Likeside Lisesi mezunu Gates, 66 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. adamı. Ancak Gates, "Üniversite diplomam olsaydı, her şey daha farklı olurdu" dedi.
Sullivan Lisesi'ni bitirdikten sonra iş hayatına atılan Larry Ellison da, üniversite diplomasının olmaması nedeniyle bir hayli üzgün. Ellison'ın serveti 23 milyar dolar.
Gucci'nin sahibi Pinault da 25 milyar dolarlık bir servete sahip olsa da, "Üniversite okusaydım, servetim iki katı olurdu" diyen bir işadamı.
ZARA'nın sahibi Ortega, 27.5 milyar doları var ama liseyi dışardan bitirdi.
OKUMAYAN DİĞER ÜNLÜLER
Catherine Zeta-Jones: Londra'da 15 yaşında liseyi terk etti ve sinemaya atıldı...
Gisele Bundchen: 14 yaşındayken bir model okuluna yazıldı ve liseyi terk etti. Brezilyalı top model, yılda 30 milyon dolar kazanıyor.
Richard Branson: 16 yaşında, liseyi terk etti. Virgin Havayolları'nı kurdu. 237 şirketi ve 6 milyar dolar serveti var.
Uma Thurman: Okulun önemli olmadığını zeka ve güzelliğin iş yaptığına inandı. Lise 2'den terk.