Eski Kapalıçarşı Ruhu Rokoko'da Yaşıyor

İstanbul'un en eski ve özel hanlarından biri Rokoko Han. Revize edilen mimarisiyle dikkat çeken, en önemlisi ise uyum içinde çalışan esnafı ile eski Kapalıçarşı ruhunu yansıtan han, bugünlerde hak ettiği ilgiyi göremiyor. Bu durumun sebepleri ve handaki işleyiş üzerine, Habergold olarak Rokoko Han Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İrfan Ulutaş ile konuştuk.

İstanbul’un en eski ve özel hanlarından biri Rokoko Han. Revize edilen mimarisiyle dikkat çeken, en önemlisi ise uyum içinde çalışan esnafı ile eski Kapalıçarşı ruhunu yansıtan han, bugünlerde hak ettiği ilgiyi göremiyor. Bu durumun sebepleri ve handaki işleyiş üzerine, Habergold olarak Rokoko Han Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İrfan Ulutaş ile konuştuk.

Bakımlı Fiziki Yapı Dikkat Çekiyor

Ulutaş konuşmasında "Rokoko Han İstanbul’un en eski hanlarından biri. Bizi diğer hanlardan ayıran en önemli özellik ise, bakım yapılmış fiziki yapımız, çalışma ortamı standartlarımızdır. 110 işyerini içinde barındıran, 5 katlı hanımızda yoğunlukla kuyumcular ve çantacılar çalışıyor. 24 saat güvenliğe sahip olmakla birlikte, düzenli olarak temizlik ve bakım çalışmalarına da sahip. Burada telefon ve internet bağlantılarımız da özel görevliler tarafından yapılmakta. Bu koşullar esnaf kalitesiyle birleşerek, hanın kendisine has müşteri kitlesini oluşturuyor.” ifadelerinde bulundu.

Ulutaş "Dostluk Çerçevesinde, Huzurla Çalışıyoruz” 

Yenilenmiş bina yapısı ve temizliği ile bir çok handan ileri düzeyde olduklarını vurgulayan Ulutaş, tarihi hanların tamamına özel bakım çalışmaları yapılmasının gerekliliğini dile getirerek, konuşmasını; "Mıhlama, montür, sadekarlık gibi bir çok alanda değerli ustalarımız burada bir arada çalışıyor. Dürüst ve kaliteli işlerin yapıldığı hanımız çok güzel bir yer fakat tanıtım eksikliği sebebiyle, sektörün biraz gerisinde kalmış durumda. Hepimiz burada dostluk çerçevesi içinde, huzurla çalışıyoruz. Kimse birbirine zarar vermiyor. Maddi ve manevi açıdan bu ortamı iyi koruyabilmek adına ben elimden gelen çabayı sarfediyorum.” diyerek sonlandırdı.