GOLDİMA'nın Dumlupınar zaferi

Goldima Kuyumculuk, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü Öğrencilerine mesleki eğitim ve seminer programı düzenleyerek sektörümüzün genç temsilcilerinin kalplerini fethetti.

Goldima Kuyumculuk, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü Öğrencilerine mesleki eğitim ve seminer programı düzenleyerek sektörümüzün genç temsilcilerinin kalplerini fethetti.

11-13 Ekim tarihleri arasında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen seminer ve workshop Goldima Kuyumculuk firma sahiplerinden ve kuyumculuk sektörünün duayen ismi Arman Kasbar tarafından gerçekleştirildi. Dumlupınar Üniversitesi’nin Germiyan Kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe Kuyumculuk ve Takı Tasarım öğrencileri başta olmak üzere güzel sanatlar bölümünden birçok öğrenci ve öğretim görevlisi katıldı. Arman Kasbar ilk gün, öğrencilere mesleğe adım atarken hangi donanımlara sahip olmaları gerektiği ve kendilerini hangi alanlarda yetiştirmeleri konularında ayrıntılı bir bilgi sundu. Ayrıca öğrencilerin tüm sorularına içtenlikle cevap verdi. Program çerçevesinde ikinci ve üçüncü gün Arman Kasbar, bölümün atölyesinde tezgahın başına geçerek öğrencilere bizzat çeşitli uygulamalar ve teknikler gösterdi. Öğrencilerin herbiri Kasbar ve asistanının eşliğinde sıfırdan bir yüzük üretimi gerçekleştirerek pratik yapma imkanına kavuştular.

Arman Kasbar; Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda verdiği seminerde öğrencilere, özellikle sabırlı olmaları ve meslek yaşamlarında yaşayacakları zorluklar karşısında pes etmemelerinin önemini vurguladı. Türk kuyumculuk sektörünün Dünyada ikinci olduğunu hatırlatan Kasbar,” Sektörümüz çalkantılı bir dönem geçirse bile kendini yüksek donanımlarla yetiştirmiş tasarımcılara büyük ihtiyaç duymaktadır” dedi. Gençlere hiçbir şeyin altın tepsi içinde sunulmayacağını ve sektörün çok seçici davrandığını belirten Kasbar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben yıllarca çok ciddi emek harcayarak bir noktaya geldim. Yeteneğim ile çalışkanlığımı birleştirmeseydim bugün olduğum yerde olamazdım. İşinizi çok büyük sabırla ve severek yapmanız gerekiyor. Ayrıca çok kararlı olmanız ve yaşayacağınız zorluklar karşısında ayakta kalabilme gücünü kendinizde bulmanız gerekiyor. Bakın İtalya, kuyumculuk alanında Dünya birincisi olabilmeyi tasarım gücüyle gerçekleştiriyor. Halbuki üzerinde yaşadığımız topraklar Dünyanın çok farklı kültür ve medeniyetlerini bünyesinde barındırmıştır. Bu kültürel zenginlikler içerisinde özgün tasarımlar ortaya koymalıyız. Bizim rakibimiz önce kendimizdir. Siz gençlerin eğitim aldığınız bu iki yıl içinde derslerinize büyük özen göstermeniz ve her yaz tatilinizde mesleki pratik elde etmek için uzun dönemli stajlar yapmanız gerekmektedir. Sektörümüzün kalbi İstanbul’da atıyor öğrencilerimiz mesleğini yapmak istiyorsa İstanbul’da yaşamanın koşullarını şimdiden kendileri için oluşturmalılar. Ayrıca son dönemde tasarım alanında çok ciddi bilgisayar programları ve teknikleri gelişti. Bu açıdan, bu teknolojik donanıma da sahip olmak ve bu programları kullanabilir olmak hepinizi birkaç adım öne taşıyacaktır. "

Arman Kasbar bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Goldima’nın çeşitli mesleki makine ve aletleri de bölüme bağışladığını bu cihazlarla birlikte öğrencilerin çok daha nitelikli bir eğitim alabileceklerini söyledi. Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ahmet Karaaslan’da, Arman Kasbar’ı makamında kabul ederek böylesi bir etkinliği üniversitelerinde gerçekleştirdiklerinden dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Rektör Karaaslan; " Özel sektör ile üniversitelerin işbirliğini olmazsa olmaz olarak görüyorum. Üniversitenin bulduğu keşif ve yenilikleri sanayi ile paylaşmazsa bu durum hiçbir olumlu sonuç doğurmaz. Üniversitelerimiz, sanayinin, esnafın önünü açmak zorundadır. Arman bey bizim için kilometrelere uzaktan kalkıp gelmiş ve büyük bir lütufta bulunmuştur. Kendisine katkılarından dolayı şükranlarımı sunarım” diye konuştu. Dumlupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mustafa Aydın’da Goldima Kuyumculuğun ve Arman Kasbar’ın kendileriyle birlikte olmasının tarifsiz bir mutluluk ve güç kattığını, bu işbirliği sayesinde kuyumculuk ve takı tasarım bölümünün şu anda ülkemizin en donanımlı bölümü olduğunu ifade etti. Aydın, Arman Kasbar’ın tecrübelerini hiçbir eğitim programında öğrencilerin bulamayacağını ve Kasbar’ı ikinci öğretim döneminde her hafta bir gün öğrenciler ile buluşturmayı düşündüklerini söyledi.

Goldima Kuyumculuk firma sahiplerinden Arman Kasbar ile bölüm öğrencilerini buluşturan Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Haldun Şekerci’de, öğrencilerin Arman Kasbar ile buluşmaktan dolayı tarif edilemez bir mutluluk yaşadıklarını, günler öncesinden Kasbar’ın gelişini beklediklerini vurguladı. Şekerci; Goldima’nın bağışlarıyla şu anda bölümün atölyesinin tam donanımlı bir hale geldiğini ve öğrencilerin teorik bilgilerle pratik bilgilerini çok verimli bir şekilde birleştirebileceklerini ifade etti.

Yaklaşık 80 öğrencinin katıldığı program sonunda Arman Kasbar’a Üniversite yönetimi tarafından plaket ve öğrencilerin yapmış olduğu çeşitli seramik, çini el işçiliği eserler armağan edildi. Arman Kasbar; bu plaketi aynı zamanda ortağı Hakan Derdiyok içinde aldığını onunda bu projede önemli katkıları olduğunun altını çizdi. Ardından Kasbar’da Goldima markasının amblemini rozet olarak başta rektör olmak üzere üniversite yetkililerine hediye etti. Program sonunda öğrencilere, Arman Kasbar’ın ikinci dönemde her hafta bir gün özel uygulamalı ders vereceği müjdesi iletildi.