Geleceğin en önemli sektörü, Markalaşmak

Dünyaca ünlü İspanyol markası "Majorica" da, "Habergold.com" a verdiği kısa röportajlarla, Türkiye pazarında bende varım, dedi. CNR fuarında, ziyaret ettiğimiz Majorica'nın standında, yetkili Hakan Nalcı, habergold.com'un sorularını yanıtladı. Kısa olan bu röportajı habergold okuyucularının beğenisine sunuyoruz.

Röportaj: Abdulvahap Filiz

İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı "ISTANBUL JEWELRY SHOW EKİM 2012”, UBM Rotaforte tarafından, 4-7 Ekim 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (CNR Expo) gerçekleştirildi.

 

Fuar, Avrupa ve Orta Doğu’nun en önemli ticaret köprüsü olarak 35. kez sektörün önde gelenlerini, 22.000 metrekarelik alanda 10.000’den fazla yeni ve farklı ürünle buluşturmanın gururunu yaşadı.

 

Dünyaca ünlü İspanyol markası "Majorica” da, "Habergold.com” a verdiği kısa röportajlarla, Türkiye pazarında bende varım, dedi. CNR fuarında, ziyaret ettiğimiz Majorica’nın standında, yetkili Hakan Nalcı, habergold.com’un sorularını yanıtladı. Kısa olan bu röportajı habergold okuyucularının beğenisine sunuyoruz.

Bize kısace kendinizde bahseder misiniz?

Merhaba adım Hakan Nalcı, "Majorica markasının” Türkiye distribütörüyüm. Markamız Türkiye'ye geleli yaklaşık 1 sene oldu.

Ne markası oluyor bu?

İspanyol markası dünyaca ünlü Mayorica incisi, Majorica 1890. Türkiye'de bayilikler veriyoruz. Frencayzlar veriyoruz ve şuan yaklaşık dünyada 20 bayimiz ve 3 tane alışveriş merkezinde stantlarımız var.

Bu fuara ilk defa mı katılıyorsunuz yoksa daha öncede mi katıldınız?

Bu sene bu fuar bizim beşinci fuarımız İstanbul'la başladık Antalya, Ankara, Antep ve tekrar İstanbul beşinci fuarımız.

Şu anda ki fuar için ne düşünüyorsunuz? Fuar şu anda nasıl geçiyor?

Şu an fuar bizim açımızdan çok güzel geçiyor. Sektörde olan durgunluk aslında gerçek ama şu var ki insanlarımız, müşterilerimiz artık daha uygun fiyatta takılar bakıyorlar. Çünkü şunu söyleyeyim dünyada gerçek olan bir kriz var. Bundan dolayı da bizim gibi markalaşmış markaların ve fiyatları pırlantaya göre daha uygun ama "çok kaliteli ürünlerin satışları çok iyi insanlarımız daha çok buraya bu tür ürünler almaya yöneliyorlar ve biz şu an için çok memnunuz.

Fuara gelenler daha fazla iç piyasadan mı yoksa yurtdışından gelen mi ağırlıklı sizce?

Şu an daha çok Ortadoğu ülkelerinden Araplar özellikle bununla beraber, Rusya, Azerbeycan, Balkan ülkeleri İstanbul fuarında yoğun bir şekilde var, hafta sonu olması itibariyle de daha çok Anadolu'da, Ege'de, Marmara'da müşterilerimizi de bekliyoruz.

Fuarı ziyaret edemeyenler için son olarak tavsiyeleriniz veya önerileriniz var mı?

Fuarı ziyaret edemeyenlere bizim markamıza ilgi göstermelerini araştırmalarını ve bu işin markaların daha doğrusu gelecekte ki en önemli sektörün olduğu yani artık her şey markalaşmak zorunda, markaya gidiyor bundan dolayı insanlar almak istedikleri ürünleri ne markası olduğunu kaliteli olup olmadığını ve fiyatının uygun olup olmadığını bilmek istiyorlar ve bizce marka çok önemli herkes markalaşmak zorunda ve biz markamız arkasındayız.

Teşekkür ediyorum.

Ben teşekkür ederim