Gümüş Fuarı Cam Piramit'te açıldı

Sereks Fuarcılık tarafından her yıl nisan ayında düzenlenen Gümüş Fuarı, 17. buluşmasını Antalya'da Cam Piramit'te gerçekleştirdi.

Sereks Fuarcılık tarafından her yıl nisan ayında düzenlenen Gümüş Fuarı, 17. buluşmasını Antalya’da Cam Piramit’te gerçekleştirdi.

‘Expo Silver Antalya Gümüş, Takı ve Saat Fuarı’, çeşitli aktivite ve defilelerle açılışını gerçekleştirdi. Antalya ve çevre illerdeki gümüş ve saat toptancılarının ziyaretine açılan fuarda, 70’in üzerinde marka, farklı gümüş ürünleriyle dikkat çekiyor. Sereks Fuarcılık Genel Koordinatörü Faruk Aşık, bu fuarın dünyadaki ilk ve tek gümüş fuarı olduğunu belirtti. Gümüş ürünlerinin birçok çeşidinin bulunduğu fuar, 15 Nisan’a kadar ziyaretçilere açık olacak.

"VATANDAŞALTINDAN GÜMÜŞE YÖNELİYOR"

Son günlerde altın fiyatlarının düşmesinin de etkisiyle altından gümüşe doğru bir yöneliş olduğunu ifade eden Önder Gümüş’ün sahibi Önder Diyarbakırlıoğlu da "İnsanlar gümüşü daha çok sevmeye başladı. Gümüş, takı olarak ön plana çıkıyor.” dedi.

Geçen sene de fuara katıldıklarını ifade eden ve sektörde 8 yıllık bir firma olduklarını kaydeden Serdar Üsküplü, bu fuarın, perakende sektörüne ulaşmalarında kolaylık sağladığını dile getirdi. Çelik ve gümüş takıya eğilen bir firma olduklarını söyleyen Üsküplü, "Bu sene özellikle çelik takıda kuru kafalı, daha çok metalcilerin kullanabildiği tarzda yüzükler, kolye uçları, bileklikler bugün toplumun geneline yayılmış durumda.” diye konuştu. Kuru kafayı eskiden metalci raksçı denilen grubun kullandığını anlatan Üsküplü, artık dünyaca ünlü markaların da kuru kafalı yüzükler yaptığını ve bu tarz takıları artık herkeste görebildiklerini ifade etti. Kuru kafanın yanı sıra akrep ve yunus balığı şeklinde gümüş ve çelik takıları dikkat çeken ürünler arasındaydı.