Güzelliğinizi Taçlandırın

Düğün gününüzde kendinizi gerçek bir prenses gibi hissetmek istiyorsanız, çeyiz bohçanıza sizi peri masalında hissettirecek bir taç koymalısınız.


Rüyalarınızdaki elbiseyi seçtiniz, topuklu ayakkabılarınızı buldunuz ve saçlarınızı nasıl yapacağınıza karar verdiniz. Geriye gelinliğinizi tamamlayacak son bir detay kaldı; gelin başınızı kusursuz kılacak tacınız! Birçok gelin için taç, bu muhteşem günün bir parçasıdır. Günün büyüsünü tamamlayan bir aksesuar olan taç, sizi rüyalarınızdaki düğüne götürür. Günlük kıyafetlerin sıradanlığından alıp götürecek bu göz kamaştırıcı aksesuar ile büyüleyici olmanız kaçınılmaz.
En güzel gelin başı modelleri
Tepede toplanmış saçlar: Başınıza yerleştirilen sade fakat çarpıcı bir bantla, topuzunuza farklı bir model katabilirsiniz.   Kısa saçlar: Kısa saçlarınız için, şık ve renkli bir taç ya da taşlarla süslenmiş bir tarak doğru seçim olacaktır.   Duvaklı saçlar: Gösterişli bir gelin başına sahip olmak için duvağınızı pırıltılı taşları olan bir taçla tutturabilirsiniz.   Özgür saçlar: Saçlarım omuzlarıma düşsün diyorsanız, buklelerin arasından görünecek çiçeklerle süslü bir taç seçmelisiniz.   Arkada toplanmış saçlar: Süslü bir taç ile farklı bir stil yaratabilir, en az yıldızlar kadar çekici olabilirsiniz. Tacı saçınızda farklı şekilde de kullanabilirsiniz.   Yarım topuz: Tüm saçınızı tepede toplamak yerine bir kısmını dağınık bırakabilir, topladığınız kısmı inci ya da taş tokalar takabilirsiniz.
Stil rehberi

İhtiyacınız olan aksesuarları seçerken dikkatli olmalısınız. Çok gösterişli olmasına gerek yok. Örneğin kristaller yalnız başlarına da oldukça şık ve sade görünümlüdürler. Siz hareket ettikçe pırıltılar da sizi takip ederler. İnciler ise oldukça zariflerdir ve gelinliğinize ayrı bir zarafet katarlar. Her şey tamamlandığında, gelinliğinizin üzerindeki renkli taşlarla yapılmış süslemeler dikkat çekerek gerçek bir etki yaratır. Öncelikli yapmanız gereken kendi stilinizi belirlemek olmalı. Kadınsı görünmek istiyorsanız çiçeklerle dizayn edilmiş zarif bir model tercih edebilirsiniz.
  Mükemmel uyum
Gelin başı için kullanacağınız tüm parçalar rahat olmanız için önemlidir fakat en önemlisi de muhtemelen tacınızdır. Çünkü başınıza tam oturmayan bir taç, baş ağrısına neden olabilir. Stil, desen ve tasarıma bağlı olarak tacınız saç tokaları ile tutturulmalı ya da bir tarak ile başınıza oturtulmalıdır. Ancak başınızda düzgün durmasını sağlamak için sıkı tutacak tokalara ihtiyacınız var. Tacın nasıl duracağını düşünmeden önce saçınıza nasıl model vereceğinize karar verin ve eğer mümkünse prova edeceğiniz zaman gelinliğiniz de üzerinizde olsun.
  Süslü tokalar ve taraklar
Tokalar ve taraklar saçlarınızın arasında ışıl ışıl görünürken, gelinliğinize de gerçek bir pırıltı katar. Ayrıca geleneksel tarzlardan uzak olan gelinlerin tercihi olurlar ve elbise ya da uzun sade bir etek ile kullanıldığında mükemmel görünürler. Kendi tacınızı seçerken, saç modelinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü tarak ya da diğer aksesuarlar ona göre yerleştirilecektir. Şık bir tarak sade bir topuzu bile çok gösterişli kılabilir ya da küt saçlarnızı varsa tarağı başınızın yan tarafına yerleştirmeniz de göz alıcı olabilir.
Gelin başlarını süsleyen toka ve taraklar gerçek bir trend olarak görünüyor. Özellikle moda olan klasik gelinlikleri tamamlıyor. Birçok gelin 30’lu ya da 40’lı yılların gelinliklerinden esinleniyor. Saçınızdaki aksesuarlar her zaman önden görünür de olmak zorunda değildir. Misafirler ya da fotoğrafçı yanda veya arkada duran aksesuarları görecektir. Duvak olmasa da olur, elmas ya da kristal taşlı tarak pırıltı ve ışığı yakalayacaktır. Şeffaf bir duvak olmasını isterseniz, ipek bir duvak seçebilirsiniz.
  Klasik buluşlar
Birçok gelin, gelin başını riske atmak yerine daha klasik tarzları tercih eder. Çünkü güvenlidir ve sonuçtan çoğu zaman emin olunur. Üstelik her dönem kullanılabilir olmasıyla da tercih nedenidir. Hele ki düğünde nostaljik bir hava essin isteyenlerin ilk tercihi olacaktır klasik buluşlar. Eski günlerdeki romantikliği simgelemesiyle de ayrı bir yere sahip bu taçlar gelinliğinizin modelini düşündüğünüzde ve aksesuarları seçtiğinizde, eski dönemleri anımsatır mı ya da gelin başı için seçtiğiniz detaylara uyar mı bilemeyiz, ancak klasik taçlar, günümüz modasında da orijinal klasik aksesuarlar olarak tasarlanıyor. Artık klasik bir tarzda aradığınız tüm yenilikleri bulabiliyorsunuz.