Habergold Kapalı Çarşı'nın nabzını tutmaya devam ediyor

Habergold olarak Kapalıçarşı esnafının alışveriş merkezi algısı üzerine bir araştırmaya başladık; bununla birlikte İstanbul Ticaret Odasına bağlı komitelerin çarşının nabzını tutma imkanını sağlaması ve geliştirme çalışmaları için çözüm önerilerinde sektör olarak alternativ ve yeni fikirleri sunması. Esnafın yorum ve destekleri doğrultusunda çarşının daha iyi noktalara gelmesine katkıda bulunmak hedefimiz.

Habergold olarak Kapalıçarşı esnafının alışveriş merkezi algısı üzerine bir araştırmaya başladık; bununla birlikte İstanbul Ticaret Odasına bağlı komitelerin çarşının nabzını tutma imkanını sağlaması ve geliştirme çalışmaları için çözüm önerilerinde sektör olarak alternativ ve yeni fikirleri  sunması. Esnafın yorum ve destekleri doğrultusunda çarşının daha iyi noktalara gelmesine katkıda bulunmak hedefimiz.

İlk olarak SİM BAG sahibi Eyüp Yasan’a sorduk;

*Kapalıçarşı’yı alışveriş merkezi olarak görüyor musunuz? 

Kesinlikle görmüyorum ve böyle anılmasına, alışveriş merkezine dönüştürülmeye çalışılmasına karşıyım. Burası bir hayat fakültesidir, dünyanın her yerinde de bu fakülte anılmaktadır. Kapalıçarşı denildiğinde farklı ve kendine özgün çizgisine, saygıyla bakılmaktadır. Bunu değiştirmeye hiç gerek yok.

*Alışveriş merkezleri ile rekabet için neler önerirsiniz? 


Benim öyle bir rekabet amacım yok. Sadece esnafımız için otopark, tuvalet vb konularda iyileştirme çalışmalarına gidilebilir.