Harem Altından Külçe Altına Teknolojik Dokunuş

Yüksek teknolojiyi iş hayatına hızla yansıtan Harem Altın; şimdi akıllı telefonlarca kolaylıkla okunan "QR" kodunu 10 gramlık külçe altınlarının ambalajına koydu. Böylelikle telefonunuzla Harem altının gram altınında yer alan "QR" kodunun üzerine geldiğinizde, o anki altın fiyatı telefon ekranınızda beliriyor.

Yüksek teknolojiyi iş hayatına hızla yansıtan Harem Altın; şimdi akıllı telefonlarca kolaylıkla okunan "QR” kodunu 10 gramlık külçe altınlarının ambalajına koydu. Böylelikle telefonunuzla Harem altının gram altınında yer alan "QR” kodunun üzerine geldiğinizde, o anki altın fiyatı telefon ekranınızda beliriyor.
Yakın bir zamana kadar "Birgün gelecek elinize aldığınız altın, anlık fiyatını size söyleyecek” deseydik büyük ihtimalle çoğunuz bu iddiamıza gülecek ve ciddiye almayacaktınız. Ama gelişen teknoloji artık sınırları iyice zorluyor. "Qr” kodu; İngilizce "Çabuk Tepki” anlamına geliyor. İlk olarak Japonların bulduğu bu özel matriks barkod kodlama tekniği, günümüzde akıllı telefonlar tarafından rahatlıkla okunarak içinde barındırdığı güncellenebilen bilgiyi size aktarıyor. Bu teknik yavaş yavaş birçok firmanın özellikle reklam sayfalarında uygulanmaya başladı. Ülkemizde yaklaşık 2 yıldır uygulanan bu teknik şimdi ilk defa külçe altın üzerinde.
Harem Altın Genel Müdürü Ara Miraşoğlu, yeni uygulamaya başlanan QR kodlu külçe altın üretimin ilk olarak 10 gramlık külçe altınlarda uygulandığını yakında, tüm külçe altın çeşitlerinde olacağını söyledi. Miraşoğlu; bu teknik sayesinde anlık bilgilerin kullanıcıya aktarılacağını ve adeta altının konuşarak karşısındaki kişiye güncel fiyatını ifade edeceğini kaydetti. Miraşoğlu; Harem Altın’ın yüksek teknolojiye büyük yatırım yaptığını ve yeni kuşağın işinde hızlı ve teknolojik çözümler aradığını belirterek şöyle konuştu:
"Biz Harem Altın olarak, başta internet sitemiz olmak üzere her alanda önemli teknik yenilikler müşterilerimize sunuyoruz. Qr kodu ile altının güncel fiyatını öğrenen müşterimiz, ayrıca Apple Store’a girerek elindeki altını en yakın nerede bozdurabileceğini de görmüş olacak. Tüm bu yeniliklere ilaveten firmamız call center hizmeti de vermeye başladı. Değerli madenlerle ilgili tüm güncel verilerin canlı telefon görüşmesiyle aktarabileceği bu hizmet, Pazar günü hariç 6 gün boyunca mesai saatleri içinde verilecek. Halkımız internette gördüğü bilgiyi birde sözlü olarak teyit etmek istiyor. 444 4 995 nolu telefonumuzu arayarak verdiğimiz hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi elde edilebilir. Telefonumuzun sonunda yer alan 995, bildiğiniz üzere altının saf halini ifade ediyor.”