Hasat Zamanı Verimsiz Geçiyor

TAKI Jewellery yaklaşık 21 yıldır Kapalıçarşı'da faaliyet gösteren, daha çok gümüş ağırlıklı satış ve fason imalat üzerine çalışan sektörün kaliteli firmalarından. Firma sahibi, meslekte 42. Yılını dolduran Cevdet Beyle Habergold olarak, geçmişten günümüze çarşının gelişimi ve son dönem piyasalar üzerine konuştuk. Kendisi şu ifadelerde bulundu;

TAKI Jewellery yaklaşık 21 yıldır Kapalıçarşı’da faaliyet gösteren, daha çok gümüş ağırlıklı satış ve fason imalat üzerine çalışan sektörün kaliteli firmalarından. Firma sahibi, meslekte 42. Yılını dolduran Cevdet Beyle Habergold olarak, geçmişten günümüze çarşının gelişimi ve son dönem piyasalar üzerine konuştuk. Kendisi şu ifadelerde bulundu;

Turizm Ve Kültüre Verilen Değer Bizi Ayakta Tutar 

Kapalıçarşı’yı dünya bilir, alanında tektir. Fakat kültürümüzün aynası olan çarşımızı yeterince tanıtamıyoruz. Biz esnafları kalkındıracak nokta turizm ve kültür. Bu noktaların geliştirilip korunması gerekmekte. Buna rağmen tanıtım alanında çalışmalarımız zayıf diye düşünüyorum. İhtiyacımız olan faaliyetler ne yazık ki yok. Yönetimi basından okuyoruz, ne yaptıkları ile ilgili pek bilgimiz yok. Esnafla bire bir irtibat halinde çalışılmıyor.

Çarşı Kaliteli Bir Markadır 

Hiçbir yerle kıyas götürmeyen Kapalıçarşı’nın bir klası, saygınlığı vardır. Öğreticilik yönü kuvvetli, kaliteli bir marka olan çarşımız ülkemiz için bulunmaz bir değerdir. Gereken değerin verilmemesinin , Gezi Parkı olaylarının ve mevcut dünya ekonomisi sorunlarının etkisiyle son dönem piyasa pek hareketli değil. Satışlarımız iyiye gitmiyor.

Kapalıçarşı için bu aylar "hasat zamanı” olmasına rağmen, işler aksine çok verimsiz ve zayıf. İlerleyen günlerde bu gidişatın düzeleceğini umuyoruz.