İnce bele altıniş kemer
Almanya ve Kuzey Irak'a ihracat gerçekleştiren Altıniş Kuyumculuk şimdi de Belçika'da yaşayan Türklerin takıdaki tercihi oluyor. Özellikle Kuzey Irak'a çeşitli ağırlıkta ve ebatlarda altın kemer hazırlayıp ihraç eden Altıniş; ihracat çalışmalarını yavaş yavaş arttırmayı planlıyor.
Almanya ve Kuzey Irak’a ihracat gerçekleştiren Altıniş Kuyumculuk şimdi de Belçika’da yaşayan Türklerin takıdaki tercihi oluyor. Özellikle Kuzey Irak’a çeşitli ağırlıkta ve ebatlarda altın kemer hazırlayıp ihraç eden Altıniş; ihracat çalışmalarını yavaş yavaş arttırmayı planlıyor.
Ülkemizin köklü altın takı üreticilerinden Altıniş; son yıllarda ülke genelinde Edirne’den Van’a kadar geniş bir coğrafyada, yüzlerce kuyumcuya birbirinden kaliteli ürünlerini ulaştırıyor. Geçtiğimiz yıllarda ilk ihracat çalışmalarına başlayan Altıniş Kuyumculuk, yurtiçindeki başarılı performansını yurtdışına da yansıtma gayretinde. Uzun bir dönem sadece Almanya ve Kuzey Irak’a ihracat gerçekleştiren firmanın yeni hedefi Belçika. Altıniş Kuyumculuk Genel Müdürü Çağdaş Ahlat, Almanya ve Kuzey Irak’ta bölgenin büyük altın toptancılarıyla çalıştıklarını ve iki ülkede de yüzün üzerinde kuyumcuya Altınişürünlerinin ulaştığını söyledi. Almanya’da yaşayan Türklerin tamamen ülkemizdeki takıseverler ile aynı zevke sahip olduğunu kaydeden Ahlat, "Almanya’daki vatandaşlarımız modellerimizi önce burada görüp daha sonra Almanya’ya dönünce istiyorlar. Onlar, bir dönem geriden koleksiyonlarımızı takip ediyorlar” dedi.
BU KEMER BAŞKA KEMER
Çağdaş Ahlat, Kuzey Irak’a ağırlıklı olarak altın kemer ürettiklerini ve 500 gr ile 1 kilo arasında ağırlığa sahip olan altın kemerleri bölge kadınlarının çok önemsediğini belirtti. Birçok farklı kemer modeline sahip olduklarını kaydeden Ahlat, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Altın kemer orada bir statü sembolü olarak kabul ediliyor ve özellikle düğünlerde bu kemer ile erkek tarafı, gelinlerine verdiği önemi ifade ediyorlar. Bu kemerleri üretirken ilk önce çok ciddi bir AR-GE çalışması içinde olduk. Yaklaşık birkaç ay en yüksek kaliteli kemeri üretmek için deneme yanılma yöntemine başvurduk. Şu an itibariyle sıfır sorunla müşterilerimize ürünlerimizi güvenle sunuyoruz. Ayrıca biz, bu kemerlerin içini yaptığımız Altıniş altın paralar ile dolduruyoruz. Ülkemizdeki sarrafiye boyutlarında olan altın paralarımız ile kemerin ağırlığı artıyor. Kemer haricindeki takılarımızı ise bölge insanının isteğine göre modifiye ediyor ve farklı versiyonlar halinde üreterek ihraç ediyoruz. Kuzey Irak’ın şu anda bir ekonomik sıkıntı yaşamadığını gözlemliyoruz. Bu pazardaki çalışmalarımızı arttırarak sürdüreceğiz. Şimdi yeni bir ülkeyle çalışmaya başlıyoruz. Belçika’da yaşayan Türklerin takı taleplerine karşılık vereceğiz.”
Bu yıla özellikle Damla Çerçeve Takının damga vurduğunu sözlerine ekleyen Ahlat, Altıniş’in yurtdışında olduğu kadar yurtiçinde de genişlemeye ve müşterilerinin sayısını arttırmaya konsantre olduğunu söyledi.