İstanbul Kuyumcular Odası Öncülük Yapmalı

Bankaların altın toplama işlerinde (İKO) İstanbul Kuyumcular Odası öncülük yapmalı, çünkü Türkiye'deki en büyük kuyumcular odası, İstanbul Kuyumcular odası diyen Ensar Kuyumculuk yönetim kurulu başkanı Mustafa Gençcelep, "Habergold.com" a yapmış olduğu açıklama da, Anadolu da gezerken, esnafların özellikle bankaların altın hurdası almasından şikayetçi olduklarını gördüğünü söyleyen Gençcelep; " Anadolu esnaflarına gidiyoruz. Anadolu'ya bakıyoruz, esnaflarla konuşuyoruz, hepsinin bankalardan şikayetçi olduklarını gördük" dedi.

Bankaların altın toplama işlerinde (İKO) İstanbul Kuyumcular Odası öncülük yapmalı, çünkü Türkiye’deki en büyük kuyumcular odası, İstanbul Kuyumcular odası diyen Ensar Kuyumculuk yönetim kurulu başkanı Mustafa Gençcelep, "Habergold.com” a yapmış olduğu açıklama da, Anadolu da gezerken, esnafların özellikle bankaların altın hurdası almasından şikayetçi olduklarını gördüğünü söyleyen Gençcelep; " Anadolu esnaflarına gidiyoruz. Anadolu’ya bakıyoruz, esnaflarla konuşuyoruz, hepsinin bankalardan şikayetçi olduklarını gördük” dedi.


Şimdi burada öncü birim, İstanbul Kuyumcular Odası, Türkiye de belirli noktalarda mesela 7 bölge var. 7 bölgede iyi esnaflarla ve kuyumcu odaları ile görüşme yapmalıdır. Esnaf günleri yapmalıdır. Ayda bir bölgede, Doğu Anadolu da, bir hafta sonra bir toplantı yapacaklar. Gelecekler işte, Karadeniz bölgesine orada bir toplantı yapacaklar. Esnaflar 10-15 gün dayanacak dişini sıkacak. Tüm esnaflar bankaların kredi kartlarını kaldırsınlar bir kullanmasınlar bakalım, esnaf da bir boykot yapsın. İstanbul Kuyumculuk Odası(İKO) bir öncülük yapsın.


Esnaf diyecek baka ile çalışmıyoruz, diyecek esnafa… Bir hafta dişini sıkacak, kimse batmaz bir hafta da, ama esnafa geri dönecek çok olacak bence….


Çünkü hurda toplamasını bankalar yapıyor. Vatandaşlar yanlış bilinçlendiriliyor. Mesela alıyorlar altını, bozdurmaya gittiğin zaman, vatandaşa farklı işte, bilmem ne komisyonu diyerek, altı rakamlara alt seviyelere ve zarar ediyor vatandaş bunlardan, vatandaşın bilgisi yok bundan… Çünkü vatandaşın bildiği banka sağlamdır. Ne yapıyor evde saklayamıyor, banka sağlamdır bozdururum parası durur orada veya bankaya koyarım, altını bozdururum, orada altın hesabım durur, bazı bakalar bir iki defa faiz olarak para verebilir. Kar payı verebilir o da var işin içinde.. Bunu bir kere Kuyumcular odasının, esnafları birleştirerek, kredi kartlarını bir hafta boykot yaptırmalıdır.


Bankalar kendi işini yapması lazım, kuyumcuların işi, ne işi altın işi onu yapması lazım. Bunu da en iyi yapacak kişi İstanbul Kuyumcular Odası, bana sorarsanız, o yapması gerekiyor.