Jouel Emin Hoşgör;"Yeniliği takip eden müşterilerin işleri daima iyi..."

Habergold.com'un sorularını cevaplayan, kendi sektöründe iddialı olan, Jouel'in yöneti kurulu başkanı Emin Hoşgör; "Fuarlar sürekli takip edilmeli, iş yok kriz var diye oturup beklemektense, acaba piyasada yeni ne var onları takip etmeleri lazım. Çünkü benim gözlemlediğim şey şu, yeniliği takip eden müşterilerin işleri her zaman iyi."dedi.


Röportaj: Abdulvahap Filiz

4 gün devam eden ve yalnızca sektör profesyonelleri ile sonlanan fuarda altın, mücevher, taş, montür, inci, gümüş, saat, vitrin malzemeleri, makine ve ekipmanları, kuyumcu yazılımları, güvenlik araçları ve kasa sektörünün önemli firmaları yer aldı.

Habergold.com’un sorularını cevaplayan, kendi sektöründe iddialı olan, Jouel’in yöneti kurulu başkanı Emin Hoşgör; "Fuarlar sürekli takip edilmeli, iş yok kriz var diye oturup beklemektense, acaba piyasada yeni ne var onları takip etmeleri lazım. Çünkü benim gözlemlediğim şey şu, yeniliği takip eden müşterilerin işleri her zaman iyi.”dedi.

Bize kısa kendinizden yeva firmanızdan bahseder misiniz?

Ben Emir Hoşgör, firmamın adı JOUEL. Firmam 2 yıllık bir firma gümüş üzerinde çalışıyorum. Fakat piyasa’nın dışında kendi üretimimi yapıyorum, kendi modelleri mi çiziyorum. Kendi tasarımları mı doğal taşlarla ensantrik taşlarla süsleyip pazarlıyorum.

Fuar nasıl gidiyor? Fuara yeni mi katılıyorsunuz? Daha önce katıldınız mı?

Bu benim dördüncü fuarım. Fakat fuar bu sene yavaş geçiyor, bunun sebebi de dünyada ki meçhul ortam…. Fakat ben parekendicilerden çok, toptancılara, bu malı büyük üreticilere satıyorum, büyük firmalara satıyorum. Onlarda kendi bulundukları ülkelerde bunları pazarlıyorlar.

Yurtdışı ile çalışıyor musunuz?

Evet. Amerika, Ukrayna, Azerbayca, Mısır'da müşterilerim var şu anda bunları fuar sayesinde elde ettim ve ilk fuardan beri bunlarla çalışıyorum.

Fuara gelen müşteriler veya ziyaretçiler ağırlık Anadolu'dan mı yoksa Yurtdışında mı?

Bu sene Anadolu'dan fazla müşterimiz gelmedi, gelmeyeceklerini zaten söylediler, yaz boyunca kötü bir sezon geçirdiler, ellerinde ki malı tüketemediler, tüketemeyince doğal olarak yeni ürünlere girmiyorlar ama kapalı çarşıda müşterilerimiz var. Onlarda tabi silkürasyon fazla olduğu için turistik yerlerde yabancı müşterilerimizle sürekli irtibat halindeyiz. İşte e-mail oluyor, siparişler geliyor yani gelmeseler bil biz onlara ürün satabiliyoruz.

Fuara gelemeyen müşterilerinize veya okuyucularımıza son olarak sözyleyeceğiniz tavsiyeleriniz veya önerilerinizi alabilir miyiz?

Fuarı sürekli takip etmeleri lazım iş yok kriz var diye oturup beklemektense, acaba piyasada yeni ne var onları takip etmeleri lazım. Çünkü benim gözlemlediğim şey şu, yeniliği takip eden müşterilerin işleri her zaman iyi.

Teşekkür ediyorum.

Ben teşekkür ederim.