Kafkasya'dan Kapalı Çarşı'ya Uzanan Kalite

1950'li yıllara dayanan geçmişiyle Topkapı Özavar Kapalıçarşı'nın kaliteli ve köklü firmalarından biri. Sahibesi Esra Özavar; Kafkasya'dan göçerek mesleğe başlayan dedesinden aldığı bayrağı, 3. nesil olarak layığı ile taşıyabilmek gayesinde. Firma, İsviçre'de İşletme okuduktan sonra 1988 yılında sektöre giren Esra hanımın yönetiminde, imalat ve satış odaklı çalışıyor.

1950’li yıllara dayanan geçmişiyle Topkapı Özavar Kapalıçarşı’nın kaliteli ve köklü firmalarından biri. Sahibesi Esra Özavar; Kafkasya’dan göçerek mesleğe başlayan dedesinden aldığı bayrağı, 3. nesil olarak layığı ile taşıyabilmek gayesinde. Firma, İsviçre’de İşletme okuduktan sonra 1988 yılında sektöre giren Esra hanımın yönetiminde, imalat ve satış odaklı çalışıyor.

Habergold olarak, kendisiyle Kapalıçarşı üzerine sohbet ettik.

İMAJIMIZ ZEDELENİYOREsra hanım çarşıyı değerlendirirken "Esnaf açısından Kapalıçarşı çok iyiye gitmiyor. Gün geçtikçe çalışan ve işveren kalitesi düşüyor ve gelen müşteri kitlesini olumsuz yönde etkiliyor. Kimse çarşı civarındaki turisti iten kültürsüz çocukları ve oluşumları engelleyemiyor. Bu da imajımızın zedelenmesine sebep oluyor.” dedi.

İYİ USTALAR BU ÇEVREDEKuyumcukentle ilgili fikirlerini sorduğumuzda ; "Orada ağırlıklı olarak piyasaya mal üretiyorlar, biz daha çok tasarım üzerine, butik olarak çalıştığımız için konseptimize ters kalıyor. Bu sebeple gitmeyi düşünmedik. Oraya taşınanlar olsa da iyi ustaların yine bu çevrede kaldığına inanıyorum.” dedi.

SABİT MÜŞTERİLERİMİZ RAHATLATIYOR Son dönem piyasa ve satışlarla ilgili "Son dönem yaşanan olaylardan tabii ki turistte etkilendi ve satışlar bu sebeple azaldı. Buna Ramazan durgunluğu da ekleniyor. Sabit müşterilerimiz sayesinde biraz rahatlıyoruz.” dedi.