Kapalıçarşı Alışveriş Merkezi Yapısını Sorgulamaya Devam Ediyor

Baktıroğlu halıcılık sahibi Ali Sami Baktıroğlu yaptığımız Kapalıçarşı'da alışveriş merkezi algısına yönelik çalışma için şu yorumları yaptı ; Yerli Halk Tarafından Unutulduk Kapalıçarşı aslında tarihin ilk alışveriş merkezi.

Baktıroğlu halıcılık sahibi Ali Sami Baktıroğlu yaptığımız Kapalıçarşı’da alışveriş merkezi algısına yönelik çalışma için şu yorumları yaptı ; Yerli Halk Tarafından Unutulduk Kapalıçarşı aslında tarihin ilk alışveriş merkezi. 
Tarzı, dokusu bugünün alışveriş merkezlerinden çok farklı tabi. Eskiden tüm meslek gruplarından insanların burada yeri vardı ve tüm İstanbul ihtiyaçlarını almak üzere buraya gelirdi. Günümüzde bu yerini sadece bir kültürel miras olarak değerlendirilmesine bıraktı. Böylelikle doğal olarak, daha çok turistler tarafından rağbet gören çarşımız, yerliler tarafından unutuldu.
Rekabet Kolay Değil Günümüz alışveriş merkezleriyle rekabet kolay bir şey değil. Burada daha çok şahıs malları olduğundan devletin yatırım yapma olanağı yok. Buna ek olarak çarşıda birlik ve dayanışma da yok. Bir diğer konu ise diğer merkezlere oranla bizim kapanış saatimiz, bu saatlerin uzatıldığını düşünürsek de semt güvenlik açısından elverişli değil. Reklam ve tanıtımların zayıflığı, turist rehberlerinin yanlış yönlendirmeleri de diğer problemli başlıklar.