Kapalıçarşı'da Dokumacılığın Kaliteli Temsilcisi Derviş

Derviş mağazası sahibi Tayfun Utkan firması üzerine Habergold'a konuşarak çalışma alanlarını anlattı. Ölmeye yüz tutmuş, geleneksel ülke değerlerini yeniden kazandırmak için çabaladıklarını belirten Utkan şöyle konuştu;

Derviş mağazası sahibi Tayfun Utkan firması üzerine Habergold’a konuşarak çalışma alanlarını anlattı. Ölmeye yüz tutmuş, geleneksel ülke değerlerini yeniden kazandırmak için çabaladıklarını belirten Utkan şöyle konuştu;

"El dokuması, yöresel dokumalar, banyo tekstili gibi Türkiye’de ölmekte olan sanatları tekrar canlandırmaya çalışan bir firmayız. Yaklaşık 15 yıldır bu işi yürütüyoruz. Çeşitli semt ve yörelerdeki bayanlara siparişler vererek ürün yaptırıyoruz. Böylelikle el işçiliği kaliteli ürünlere sahip olurken bayanlara da bir iş alanı, bir istihdam yaratmış oluyoruz. Bunlarla birlikte sandık eskisi eski kumaşlar toplayıp, geleneksel el tezgahlarında dokumalar yaptırıp satışını sağlıyoruz. Firma olarak bizim alanımız Anadolu’da yapılan, el dokuması, doğal ürünler.

Gelenekseli modernize ettiklerini dile getiren Utkan;

"Hem yerli hem yabancı müşterilere hitap ediyoruz fakat ağırlıklı olarak yurtdışına çalışıyoruz. Havlu ve peştemallerin plajlara taşınmasına öncü firmalardan biriyiz. Gelenekseli modernize edip, renk ve desenlerimizle farklı ürünler yakalamaya çalışıyoruz. Bunu yaparken ana dokuyu bozmamaya özen gösteriyoruz. Mümkün mertebe kaliteden ödün vermiyoruz. Anadolu’nun el dokumacılığı yapan her yeri ile çalışmaktayız.

Kalitemiz herkes tarafından bilinen, tartışılmaz bir düzeydedir. Yöresel doğal iplikler kullanarak dokumacılık yapıyoruz. Fiyatlarımız ise bu kaliteye göre oldukça makul. Bizim kapımız herkese açıktır, isteyen bir şeyler alır gider isteyen bakar geçer, bundan yola çıkışla firmamızın adı Derviş.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.