Kayıt dışı atölyeler bizleri zorluyor

1996 yılında meslek hayatına Vezirhan da başlayan, 2005 yılında Kuyumcukent'e gelerek meslek hayatını burada sürdürmeye devam eden Tunoğlu firmasının sahibi İbrahim Tunoğlu, "Habergold.com" a yapmış oduğu açıklamada; " Burada umduğumu bulamadım ama memnunum yani güvenlik açısında. Ortalık pek iyi değil. Firma ismi vermeyeceğim ama, geçenlerde kapalı çarşı bölgesinde adamın atölyesine patlatarak girmişler. Yani orada güvenlik zafiyeti var. Ama Kuyumcukent güvenlik açısından iyi bir yer. Burada güvenlik sistemi var. En azından dükkan ya da atölyemizi kapatıp gidebiliyoruz" dedi.

1996 yılında meslek hayatına Vezirhan da başlayan, 2005 yılında Kuyumcukent’e gelerek meslek hayatını burada sürdürmeye devam eden Tunoğlu firmasının sahibi İbrahim Tunoğlu, "Habergold.com” a yapmış oduğu açıklamada; " Burada umduğumu bulamadım ama memnunum yani güvenlik açısında. Ortalık pek iyi değil. Firma ismi vermeyeceğim ama, geçenlerde kapalı çarşı bölgesinde adamın atölyesine patlatarak girmişler. Yani orada güvenlik zafiyeti var. Ama Kuyumcukent güvenlik açısından iyi bir yer. Burada güvenlik sistemi var. En azından dükkan ya da atölyemizi kapatıp gidebiliyoruz” dedi.

Ayrıca, memnun olmadığım noktalara gelince, kayıt altı olmayan bir dünya atölye var bunlardan memnun değilim. Bu kayıt altı olan firmalar her şeyi zorluyor, fiyatları zorluyor ve bizi de zorluyor. Bunlar vergi vermediğinden bizleri zorluyor. Biz vergi veriyoruz bu nedenle fiyatlarımız yüksek çıkıyor, onlar kayıt dışı olduğundan fiyatla oynayabiliyor.

Öteyandan, mesela ben satıyorum 100 tl ye, adam satıyor 50 tl ye… Neden? Maliyeti yok, vergi kaydı yok, elaman SSK’sı yok, bunlar bizlere extra yansıyor, şikayet ettiğim taraf fason atölyelerin, kuyumcukent’de çok olmasıdır.

Diğer taraftan, aidatların yüksek olması, yanlış işlerden dolayı yüksek işlemlerden dolayı yüklemeli aidatlar var. Bunlar mesela daha cüzi aidat olabilir.

Bir diğer konu, bazı iş adamları yatırım amaçlı olarak buradan dükkanlar almışlar, boş bekliyor. Aslında kuyumcu olamayanlara dükkan satılmaması lazım diye düşünüyorum.