Komşu altınlarını Türkiye'ye getiriyor

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Yunanistan'da, çok sayıda Yunan'ın altın ve ziynet eşyalarını satmak amacıyla Türkiye'ye getirdiği açıklandı.

Ülkelerinde uzun süredir devam eden ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısına düşerek değerli eşyalarını elden çıkarmak isteyen çok sayıda Yunan vatandaş, yastık altındaki altınlarını ve ziynet eşyalarını daha yüksek fiyata ve kolay alıcı buldukları Türkiye'ye getiriyor.
Gümülcine'de kent merkezinde kuyumcu dükkanı bulunan Tanju Kırcalı, piyasada daha önce yoğunluk gözlenen hurda altın alım satımında bir duraklama yaşandığını belirtti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir kuyumcu da son zamanda hurda altın satışlarının artması nedeniyle piyasada nakit para sıkıntısı ortaya çıktığını belirterek, Yunan vatandaşlarının değerli eşyalarını anında ve peşin para karşılığında satma imkanı buldukları Türkiye'ye yöneldiği iddialarını doğruladı.
Üzerlerinden binlerce avro çıkıyor Yunan gümrük görevlilerinin kontrollerde, üzerlerinde 10 bin avronun üzerinde para bulunan çok sayıda Yunan'la karşılaştıkları öğrenildi.