Kuyumcu soygunu güvenlik kameralarına yansıdı

İzmir'in Buca ilçesinde bir kuyumcuda meydana gelen soygun, güvenlik kameralarına yansıdı. Geçen ayki soygunun zanlıları henüz yakalanamazken işyeri sahibi tedirgin olduğunu söyledi.

İzmir’in Buca ilçesinde bir kuyumcuda meydana gelen soygun, güvenlik kameralarına yansıdı. Geçen ayki soygunun zanlıları henüz yakalanamazken işyeri sahibi tedirgin olduğunu söyledi.
Olay, 254 Sokak 117-A'daki Mustafa Sağlam’a ait Sağlam Kuyumculuk’ta, 3 Nisan 2013 saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Sağlam’ın dükkanı kapatmaya hazırlandığı sırada sokağa gelen iki kişiden biri, vitrin camını kırarak bilezikleri çalmaya çalıştı. Bu sırada soygunculardan biri de pompalı tüfekle havaya ateş açtı. İşyeri sahibi, bilezikleri almaya çalışan soyguncuyu içeriden engellemek istedi. Buna rağmen bilezikleri çalan silahlı soyguncular, kaçarak uzaklaştı.
SOYGUN GÜVENLİK KAMERASINDA
Güvenlik kamerası görüntülerinde ise biri pompalı tüfekli iki kişinin dışarıdan geldiği, birinin kuyumcunun vitrin camını kırarak altınları aldığı, işyeri sahibinin de içeriden çekiştirerek vermemeye çalıştığı görülüyor. Dışarıda bekleyen şahıs ise pompalı tüfekle havaya ateş ediyor. İşyeri sahibinin içeriden müdahale etmesinin ardından zanlı, eline geçirdiği altınları alarak olay yerinden uzaklaşıyor. Tedirgin olduklarını ifade eden Mustafa Sağlam, "Esnaf olarak tedirginiz. Bir ayı geçti, ses seda yok. Bir an önce bulunmalarını istiyoruz. Her gün kepenkleri endişeyle açıp endişeyle kapatıyoruz. Zanlılar yakalanırsa bölgedeki bütün esnaf rahat bir nefes alacak. Başkalarının canı yanmasın." dedi.