Kuyumcukent'in tanıtımı, müşteri demektir

İlham Sekizkardeş, Şelale Kuyumculuk 1976'dan beri bu işi yapıyoruz. Altın üzerineydik. Altının bu onsların yukarı çıkmasından dolayı gümüşe döndük gümüş işleri yapıyoruz setler yapıyoruz kolyeler üzrinde çalışıyorz. Şimdilik bunları yapıyoruz.

Bize kısaca kendinizden bahsedermisiniz?

Ben İlham Sekizkardeş, Şelale Kuyumculuk 1976'dan beri bu işi yapıyoruz. Altın üzerineydik. Altının bu onsların yukarı çıkmasından dolayı gümüşe döndük gümüş işleri yapıyoruz setler yapıyoruz kolyeler üzrinde çalışıyorz. Şimdilik bunları yapıyoruz.

Yurtdışına ihracat ediyor musunuz ? Ticari faaliyetleriniz nasıl ? Kuymcukent'te aradığınızı bulabiliyor musunuz? Buradaki ticaret yapınız ne durumda?

Birazcık böyle saklı gibi yani çarşının bir şeyi yok ama burayı reklamla, dünyaya açmakla biraz yönlendirebilirlerse burası çok çok fark eder çokta kıymetlenir daha da kıymetlenir.

Tanıtım yapılması için ne yapılması lazım?

Doğal olarak reklam yapılması lazım, dünyaya tanıtılmazsı lazım, burası 5 tane kapalı çarşı büyüklüğünde bir yer, burası hijyenikli, disiplinli, güzelliğiyle, güvenliğiyle başta olmak üzere fevkâlade bir yer buranın daha da çok tanıtıldığı takdirde burada ki atölyeler daha çok verim alacaktır daha çok müşterilerle bire bir tanışacak buda bizim Kuyumcu imalatçısına olumlu bir etki yaratacaktır yani bunların bir eksikliğini görüyorum şahsen.

Kuyumcu yönetim veya odaları gibi, bu tip çalışmalar yok mu?

Var. İnanıyorum vardı herhalde daha da yapılması lazım, mesela Çemberlitaş, Cağaloğlu olsun merdiven altlarıyla rekabet edebilelim biz onlarla çünkü onlar merdiven altlarına, mezbelelik dediğimiz yerlerde çalışıyorlar fiyatlarıyla bizi rekabet edemez duruma getiriyorlar, edemediğimizden dolayı da doğal olarak rekabet gücümüz azalıyor.

Siz verginizi gerekli her şeyinizi veriyorsunuz ama merdiven altı ile rekabet edemiyorsunuz buda size negatif oluyor.

Tabii verdiğimiz takdirde merdiven altlarıyla rekabet edemiyoruz buda bize negatif oluyor. Negatif olduğu içinde buranın daha çok reklam yapılması daha çok değerlenmesi daha çok insanların gelmesi Anadolu olsun, Yurtdışı olsun insanların buraya geldiği takdirde buranın ne olduğunun nasıl bir cevherler olduğunu burada daha iyi görecekler. Buraya bu gözle bakılması lazım.

Kuyumcukent'in Yurtdışında tanıtımı yapılıyor mu?

Yapılıyordur herhalde, tam bilmiyorum ama yapılıyordur her halde ama pek tatminkar değil gibime geliyor yani aldığım izlenim bu yönde.

Kuyumcukent'e geldiğinizden beri ticari hayatınızda her hangi bir farklılık hissediyor musunuz yoksa öncesi daha mı iyiydi?

Öncesi daha iyiydi rekabete daha müsaittik. Burası tabi ki daha kaliteli bir ortam daha hijyenik bir ortam daha fevkâla de bir yer fakat dediğim gibi reklamı buraya müşterilerin gelmesi lazım özellikle yabancıların gelmesi lazım, bunlar gelmedikten sonra ben bura da bir haksız rekabetin içinde giriyorum. Hem buranın değerlendirilmesi açısından yoksa böyle sürünce kalıp gidecek çünkü çok güzelim bir yapı burası çok büyük bir yer.

Son olarak yöneticilere tavsiyeleriniz alabilir miyiz veya şöyle olması bizim için daha iyi dediğiniz?

Buranın gerçek değerine ulaşması lazım burası çok değerli bir yer esasında daha da değerli olmazsı lazım reklamsa reklam her türlü dünyaya açılıp buranın çok fevkâla de bir yer olduğunu anlatmak lazım ben 5 tane kapalı çarşıdan bahsediyorum, ufak bir yerden bahsetmiyorum. Burada binlerce insan var, binlerce atölye var gerekirse binlerce mağaza var. Atölye bazında burası gerçekten dünyanın işletme yerlerinden bir tanesi ufacık siteler daha büyük reklam yapıyor daha çok müşteriler kazanıyor fakat ben Kuyumcukent Kuyumcukent olsun istiyorum. Kuyumculukla alakalı bir yer burası, buraya gelecek olan bir Dubai'den Mısır'dan ne biliym Suudi Arabistan'dan, Avrupa'dan dünyanın çeşit çeşit ülkelerinden insanlar buraya geldiği zaman farklılık görsünler istiyorum, görsünler ki bizde burada memnun kalalım direk müşterilerle veya dolaylı yönden müşterilerle muhatabımızı alalım 24 saat burada çalışma var hiç kimse bir şey demiyor, güvenliğimiz fevkâla de bundan iyisi can sağlığı fakat buranın anlatılması mı lazım, satış yapması lazım bir birde güzel anlatılması lazım doğal olarak toptancılara gidiyoruz onlara mahkum kalıyoruz dünyaya açılmadığımız sürece onlarda geleceklerse buraya buranın kıymetini çok daha iyi anlayacak ve burası fevkâla de bir yer olacak.

Teşekkür ediyorum

Rica ederim, bana da bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederim, sağolun.