Kuyumculardan, İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu'na Destek

Kameroğlu'nun açıklamasına İstanbul Kuyumcukent de, bir grup esnafdan, destek geldi. Bankaların hurda altın almasına içerlenen bir grup kuyumcu esnafı, İstanbul Kuyumcular Odası başkanına teşekkür ediyoruz diyen esnaflar; " Bizlerin sorunlarını dile getirdiğinden dolayı. başkanı bu konuda destekliyoruz. Herkes kendi işini yapsın, bizim zor şartlar altında sektörde dönerken, bir taraftan ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Hurda altın dönüşünde az da olsa yaptığımız ticarete engel olunması, bizleri zor durumda bıraktı. Bu yüzden bazı arkadaşlarımız, dükkanlarını kapamak zorunda kaldır"dediler.

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu, bankalara cumhuriyet altını alım satım yetkisi verilmesi ile ekmeklerine göz dikildiğini belirterek; Başbakan Erdoğan’ın da geçmişte kuyumculuk yaptığını ve esnafın halinden anladığını söyledi.

Türkiye Kuyumcu Oda ve Dernekleri, Ankara Sanayi ve Ticaret Odası (ASO)’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında, bankaların cumhuriyet altını satışına başlamasının altın sektörüne olan etkileri ele alındı. Yastık altında yer alan altınların bankalar tarafından alımının altın sektörüne olan olumsuz etkilerinin paylaşıldığı toplantıda, Türkiye Kuyumcu ve Oda Dernekleri adına İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğlu açıklama yaptı.

Kameroğlu'nun açıklamasına İstanbul Kuyumcukent de, bir grup esnafdan, destek geldi. Bankaların hurda altın almasına içerlenen  bir grup kuyumcu esnafı, İstanbul Kuyumcular Odası başkanına teşekkür ediyoruz diyen esnaflar;  " Bizlerin sorunlarını dile getirdiğinden dolayı. başkanı bu konuda destekliyoruz. Herkes kendi işini yapsın, bizim zor şartlar altında sektörde dönerken, bir taraftan ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Hurda altın dönüşünde az da olsa yaptığımız ticarete engel olunması, bizleri zor durumda bıraktı. Bu yüzden bazı arkadaşlarımız, dükkanlarını kapamak zorunda kaldır"dediler.