Lapis Gold İskoç Bayanların 5 Yıldır Yüzünü Güldürüyor

Yazıcı Grup'un yurtdışındaki birçok yatırımından biri olan ve İskoçya'nın Aberdeen şehrinde yaklaşık 5 yıldır başarılı bir faaliyet sürdüren Lapis Gold Kuyum Mağazası, mimari olarak baştanaşağı yenilendi.

Yazıcı Grup’un yurtdışındaki birçok yatırımından biri olan ve İskoçya’nın Aberdeen şehrinde yaklaşık 5 yıldır başarılı bir faaliyet sürdüren Lapis Gold Kuyum Mağazası, mimari olarak baştanaşağı yenilendi.

Yazıcı Grup’un, İşadamı Sezai Balcı ile ortaklaşa açtığı "Lapis Gold Aberdeen Kuyum Mağazası” 5’inci yılında ciddi bir dekorasyondan geçti. Elmastan pırlantaya, 14 ayardan 22 ayara, çelikten gümüşe, saatten yatırım altınına kadar çok farklı türde ve çeşitte Türk ürünlerini İskoçların beğenisine sunan Lapis Gold; 5 yıllık kısa bir süre içinde hizmet verdiği Aberdeen şehrinin en popüler ve tercih edilen kuyum mağazası oldu. İAR’ın yatırım altınlarının da satıldığı "Lapis Gold Aberdeen”, yeni dekorasyonunda tarz olarak otantik çizgilere ağırlık verdi.

Yazıcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Yazıcı; Aberdeen şehrinin İskoçya’nın ve Avrupa’nın en kaliteli petrol üretim noktalarından biri olduğunu ve bölge insanının sosyo ekonomik durumunun kuyum alışverişine açık olduğunu söyledi. İskoçların sanıldığı gibi çok cimri kişiler olmadığını, özellikle Cristmas ve Paskalya tatil dönemlerinde insanların birbirine takı hediye ettiğini belirten Yazıcı; "İskoçlar; çelik ve gümüş takıları da çok seviyorlar. Saatlere de düşkünlükleri var. Biz Lapis Gold mağazamızda 6 farklı markanın saat ürünlerini müşterilerimize sunuyoruz. Şu anda Aberdeen şehrinin en büyük kuyumcu ünvanına sahibiz” dedi.

İskoçya’da ilk faaliyete başladıkları dönemde yılda 8 kez devlet kuruluşları tarafından ani baskınlarla denetimden geçtiklerini ve Türklere karşı ciddi bir önyargıya sahip olunduğunu üzülerek gözlemlediğini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Yazıcı; "Ne yazık ki yıllar içinde Türklere karşı kötü bir algı oluşmuş. Bugün itibariyle LapisGold’da satılan bir dolarlık bir ürün dahi İskoç maliyesinin otomatik denetiminden geçtikten, kayıtlara alındıktan sonra olmaktadır. Önümüzdeki dönemde Lapis Gold markamızın Londra’nın seçkin bölgelerinden birinde olmasını arzu ediyoruz. Farklı ürün gruplarıyla, İngiliz Jet sosyetesine de sunum yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.


Tüm Dünyada olduğu gibi İskoçya’da da gram altına hergeçen gün artan bir ilgi olduğunu ve kişilerin yatırımlarını değerlendirmek için gram altın aldığını kaydeden Yazıcı; Londra haricinde Moskova’da mağaza açma düşüncelerinin olduğunu, Moskova’da düşündükleri mağazanın birkaç firmanın işbirliğiyle açılmasının düşünüldüğünü sözlerine ekledi.