M&L Yazılım'dan Kuyumculuk Sektörü Bilişim Hizmetleri

M&L Yazılım kuyumcu sektörüne program ve bilişim hizmeti veren yenilikçi bir firma. Firmanın kurucu ortaklarından Levent Sekban, çalışma alanları ve kapsamları üzerine Habergold'a yaptığı açıklamada şöyle konuştu;


M&L Yazılım kuyumcu sektörüne program ve bilişim hizmeti veren yenilikçi bir firma. Firmanın kurucu ortaklarından Levent Sekban, çalışma alanları ve kapsamları üzerine Habergold’a yaptığı açıklamada şöyle konuştu;


"Firmamız 1993 senesinde Çemberlitaş merkez ofiste kuruldu. Yaklaşık yirmi yıldır kuyumculuk sektörünün bilişim altyapısını oluşturan bir yazılım firmasıyız. Firmamız kuyumculuk sektörünün iş geliştirmeleri adına çeşitli yazılımlar üretmekte ve buna ek olarak yazılım sonrası bilişim hizmetleri sunmaktadır. Merkez Nur-u Osmaniye Kapalıçarşı, şubelerimiz ise Kuyumcukent ve Antalya’da bulunmakta. Ek olarak Ege ve Ankara’da bayilerimizle birlikte şu an; toplamda 80 ilde ve 27 ülkede beşbine yakın kullanıcıya ulaşmış programlara sahibiz. Ortalama 38 kişilik bir ekiple hizmet vermekteyiz. Bu ekibin %75’i teknik kadrodan oluşmakta.”

Yazılım, donanım ve danışmanlık hizmetlerinde öncü firmalardan olduklarını dile getirerek şöyle devam etti;


"Sektörde bazı ilklere imza atan bir firmayız. Elektronik çipli etiketlerle, ürünlerin bilgisayar stoğu ile fiziksel stoğunun karşılaştırılmasını kuyumculuk sektöründe ilk kez yapan ve geliştiren biziz. AGES (akıllı güvenli etiket sistemi) olarak adlandırdığımız bu sistemle şu ana kadar 50 mağaza kurduk.


Ayrıca internet üzerinden sipariş programları üretiyoruz. İhracatçıların online olarak bağlanıp, müşterilerine internet üzerinden katologlarını göstermesi, sipariş alınması ve bu siparişlerin yönetilmesini bu sayede sağlıyoruz. Yine kuyumculukta imalat, toptan ve perakende anlamında; stok, cari hesap ve kurumsal kaynakların yönetilmesini sağlayan programlar geliştiriyoruz.”

Firma misyonunun hedefsiz kalmamak olduğunu vurgulayan Sekban; "Programlarımız Türkçe, İngilizce ve Arnavutçaya çevrilmiştir. Müşterilerimizin %95’i iç piyasada. İleride tabii ki Arap Ülkeleri ve Rusya gibi devletlere açılmayı istiyoruz. Şu an aşağı yukarı 27 ülkede programlarımızı kullanan firmalar var. Teknolojinin en yeni gelişmelerini kuyumculuk sektöründe uyguluyoruz ve sektörü ileri noktalara taşımayı istiyoruz.” dedi.