Müşterilerimizin Bizden Beklentileri, "Güven" ve "Fiyat Uygunluğu"

27 yıldır sektör içerisinde faaliyet gösteren, Başkuyu Kuyumculuk sahibi vBilal Büyüksakal, Habergold.com'a yapmış olduğu açıklamada, şöyle konuştu; " O dönemlerde, Türkiye'de enflasyonun zirvede olduğu bir dönemde, ben bu işleri yapmaya başladım. Hala devam etmekteyim. İşyerimin ismini de kendi köyümün adını koydum" dedi.

27 yıldır sektör içerisinde faaliyet gösteren, Başkuyu Kuyumculuk sahibi vBilal Büyüksakal, Habergold.com’a yapmış olduğu açıklamada, şöyle konuştu; " O dönemlerde, Türkiye’de enflasyonun zirvede olduğu bir dönemde, ben bu işleri yapmaya başladım. Hala devam etmekteyim. İşyerimin ismini de kendi köyümün adını koydum” dedi.

Öteyandan, bizim yaptığımız işler, para kazanılıyor gözükse de, aslında öyle değil. Ayrıca bu ortama giren bir insan öyle kolay kolay bu işlerden ayrılamaz, bağlanan bir insan bir daha bırakamaz. Sanayi ortamında olan sıkıntılar aynı zamanda bu sektörde de yer almaktadır. Fakat, rahat ve kolay tarafı da var elbette, sanırım o da işlerin dükkan kısmında, temiz gözükmesi, öyle gösteriyordur” diyen Büyüksakal, konuşmasına şöyle devam etti; "Son günlerde dünyadaki krizden elbette bizim sektörde etkilenmektedir. Bu yüzden alım gücü azaldı, eskisi gibi değil. Ayrıca bu işlere bankalar da el attı, onlar da bizim işimizi yapıyorlar. Diğer taraftan, sanal ortam dediğimiz e-ticaret olarak, internet üzerinden de satışlar başlandı son zamanlarda… Elbette tüm bunlar bizleri de etkilemektedir” dedi.

Ayrıca, bir esnaf olarak, hükümetten beklentim, ihracata destek çıkması ve buna benzer girişimlerde bizleri desteklemesini bekliyoruz.

Bugüne kadar reklam gibi şeylere, pek sıcak bakmadım ama, aslında bizde reklam yapmadık, diğer taraftan reklama ulaşmak da zordu bizim için, bir taraftan da deneyimlerimize güveniyorduk, o yüzden reklam yapmıyorduk. Ama rakip ve alternatiflerin çoğalması bizleri artık reklama da itmektedir. Sizlerin "Habergold.com” aracılığıyla bundan sonra, sanırım tüm kuyumcuların göreceği bir şekilde de, reklam yapabiliriz. Sayenizde de iyi bir reklam yapacağımıza da inanıyorum. Güzel bir oluşum meydan getirmişiniz. Bu arada sizleri de kutluyorum”dedi.

Son olarak konuşmalarını yurt dışı çalışmaları ve müşterilerinin firmalarına bakışını şöyle açıkladı; "İstanbul firmaları ile çalıştığımızdan dolayı, hem onlara rakip olamayacağımızdan dolayı, yurt dışı çalışmalarına kalkışmadım. Ayrıca, bizim müşterilerimiz genel olarak bizden beklentileri, hem "güven” hem de, "fiyat uygunluğu” en önem verdikleri arasında sıralayabiliriz” dedi.