Sektörde herşey yolunda 10 günde 2 bin konut sattık

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, emlak sektöründe sıkıntı yaşanmadığını belirterek "10 günde 2 bin konut sattık. Kriz söylentileri gerçek değil" dedi.

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum, emlak sektöründe sıkıntı yaşanmadığını belirterek "10 günde 2 bin konut sattık. Kriz söylentileri gerçek değil” dedi. Emlak Konut GYO, Makro İnşaat ve Akyapı İnşaat ortaklığı ile Başakşehir’de inşa edilecek olan ‘Bahçetepe İstanbul’ Projesi dün satışa sunuldu. 1.476 konutun yer aldığı projenin tanıtım toplantısında konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, inşaat sektöründe yaşanan son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Son dönemlerde sektörün daralmaya gittiği ve bu nedenle birçok şirketin batma noktasına geldiği söylentilerini yorumlayan Kurum, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Emlak Konut GYO olarak, Maslak 1453 ve Bahçetepe İstanbul projelerinde 10 günde 2 bin konut sattıklarını dile getiren Kurum "İnşaat sektörünün battığı, balonun patladığı, müteahhitlerin kâr edemediği ve batma noktasına geldiği gibi birçok söylenti duyuyoruz. Bunlar kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır” dedi. Başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye’nin hâlâ konut açığı bulunduğunu belirten Kurum "Bu çatlak sesleri çıkaranlar yine sektör oyuncuları olan bizleriz. Yanlış yönetim veya başka sebepler yüzünden iflas etme noktasına gelen şirketler olabilir ancak bunu sektörün geneline mal etmek yanlış olur” dedi.
İstanbul’da arz fazlası yok
Sektörde satışların gayet iyi gittiğini ve kriz yaşanmadığını söyleyen Kurum, şöyle devam etti: "Madem kriz var bu konutları alanlar kim? Satışlar gayet istikrarlı devam ediyor. Her şey yolunda gidiyor. İstanbul için arz fazlalığı olduğu söyleniyor. Ben buna katılmıyorum. Belki bölgesel olabilir ancak bu geneli yansıtmamaktadır.”
Yıl sonu hedefi 10 bin satış
Kurum Emlak GYO olarak 2003 yılından bu yana 70 bin kişiyi ev sahibi yaptıklarını belirterek, yeni arsa alımları ve projeler yapmaya devam edeceklerini belirtti. 2010 yılında 7 bin 766 adet konuta satışına ulaşarak 2 milyar liranın üzerinde nakit sağladıklarını dile getiren Kurum "2011 yılında bu sayı 12 bin 658 konut ve 3 milyar 244 milyon liraya ulaştı. 2012 yılının ilk 8 ayında ise 4 bin konut satarak 1 milyar 800 milyon liralık nakit akışına ulaştık. Hedefimiz 2012 sonunda 10 bin konut satarak 3 milyar liralık hasılat yapabilmek” diye konuştu.
Organik bahçeler rezidanslara taşındı
Başakşehir’de inşaa edilen ‘Bahçepete İstanbul’ projesi ön talep toplama sürecinde büyük ilgi gördü. 3 günde 700 adetlik satış rakamına ulaşan projenin en çok dikkat çeken unsuru ise, daire satın alanlara organik tarım yapabilme imkanı veren hobi bahçesi veriliyor olması. Yapımına bu ay içinde başlanacak projede, daire teslimleri 2014 yılının ilk yarısında itibaren yapılması planlanıyor. 1+1 ile 5+1 arasında değişen büyüklüklerde daire konseptlerinin satışa sunulduğu Bahçetepe İstanbul projesinde fiyatlar, 133 bin lira ile 571 bin lira arasında değişiyor. 1+1 daireler 66 metrekareden başlarken, 5+1 dairelerin büyüklüğü 247 metreakreye kadar ulaşıyor. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, ön talep toplama sürecinde gördükleri ilgiden çok şaşkın olduklarını dile getirdi. Projenin yarısını 3 günde sattıklarını söyleyen Uyan "Henüz reklam çalışmalarımız dahi başlamadan bu denli bir ilgi ile karşılaşmamız bizi çok şaşırttı. Bu hem projenin niteliği hem de Emlak Konut GYO güvencesinin ürünüdür” diye konuştu.
Tarım ürünleri pazarda satılacak
Konut sahiplerinin kullanımına sunulan özel hobi bahçelerinin her birinin separatörlerle çevrili olacağını ifade eden Uyan "Daire sakinleri doğal yöntemlerle elde edecekleri organik ürünleri kendileri tüketebilecekleri gibi, Bahçetepe İstanbul’un hemen yanında kurulacak organik pazarda da satabilecekler” diye konuştu.