Seyşeller'den Türk yatırımcıya davet geldi

Seyşeller'in Finans, Ticaret ve Yatırım Bakanı Pierre Laporte, Türk yatırımcıları ülkesine davet etmek için İstanbul'a geldi. İstanbul'da TUSKON'un düzenlediği Seyşeller Ticaret ve Yatırım Forumu'nda konuşan Laporte, turizm ve finans alanında yatırım yapacak Türk firmalarını ülkesine davet etti.

Seyşeller'in Finans, Ticaret ve Yatırım Bakanı Pierre Laporte, Türk yatırımcıları ülkesine davet etmek için İstanbul'a geldi. İstanbul'da TUSKON'un düzenlediği Seyşeller Ticaret ve Yatırım Forumu'nda konuşan Laporte, turizm ve finans alanında yatırım yapacak Türk firmalarını ülkesine davet etti. Afrika kıtasının doğusunda yer alan adalar ülkesi Seyşeller'in üst düzey ekonomi yönetimi İstanbul'a gelerek, Türk yatırımcıları kendi ülkelerinde iş yapmaya çağırdı. TUSKON (Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu) aracılığı ile Türkiye'deki yatırımcılarla bağlantıya geçmeyi hedeflediklerini belirten Seyşeller'in Finans, Ticaret ve Yatırım Bakanı Pierre Laporte, ülkesinde büyük fırsatlar olduğunu söyledi. Ülkenin ekonomi yönetimi tarafından gelen talep doğrultusunda TUSKON, Seyşeller Ticaret ve Yatırım Forumu'nu düzenledi. Forum dün İstanbul'da Seyşeller Ticaret ve Yatırım Bakanı Pierre Laporte'nin da katılımıyla gerçekleşti.
Forumun açılışında TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Afrika ülkelerine her zaman ilgi gösterdiklerine dikkat çekerek, "Burada Seyşeller Afrika'ya açılım kapısı, sıçrama tahtası... Özellikle uluslararası yatırım ve iş yapacak iş çevrelerine off-shore avantajlarıyla çok büyük destekler veriyorlar." dedi. Seyşeller'in Türk yatırımcılar için fırsatlar sunduğunu belirten Meral, ülkede serbest ticaret bölgeleri oluşturmaya yönelik çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti. Meral, "Bunun yanı sıra turizm, inşaat, deniz ürünleri, petrol arama ve işleme, tarımsal ürün işleme ve off-shore şirket kurulumları gibi konularda önemli fırsatlar bunuyor. Türk turizmcilerin fırsatları görerek Seyşeller'e yatırım yapmalarını öneriyoruz." dedi.
TUSKON'un düzenlediği Seyşeller Ticaret ve Yatırım Forumu'nda konuşan Seyşeller Ticaret ve Yatırım Bakanı Pierre Laporte, ülkenin ekonomi yönetiminin yabancı yatırımcıların işini kolaylaştırmaya yönelik önemli adımlar attığını söyledi. Laporte, "En önemli gelir kaynaklarımızdan biri turizm. Türkiye turizm alanında oldukça tecrübeli bir ülke. Buradaki güçlü turizmcilerle birlikte faaliyet göstermek için onları ülkemize bekliyoruz." dedi. Forum çerçevesinde Seyşeller Finans, Ticaret ve Yatırım Bakanlığı ile TUSKON arasında stratejik işbirliği anlaşması da imzalandı. Anlaşma Seyşeller Yatırım Kurulu Başkanı Sherin Renaud ve TUSKON Başkanı Rızanur Meral tarafından parafe edildi.
Yatırımcıları teşvik etmek için atacakları adımların bu senenin son döneminde daha da artacağını anlatan Laporte, "Yine bu aralar anahtar alanlarda yatırımları teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bu alanlar da otel ve finanstır." diye konuştu. Seyşeller'in bölgenin tek sivil ekonomisi olduğunu vurgulayan Pierre Laporte, "Mesela bazı izinleri 24 saat içinde vererek şirketlerin işlerini kolaylaştırıyoruz. Biz eğer güçlerimizi ve sinerjimizi birleştirirsek çok iyi bir yatırım çevresi oluşturabileceğimize inanıyoruz ve bu konuya çok önem veriyoruz." dedi.