Şuule Koçak; "Avrupa'nın ekonomik krizi, Altına rağbeti, gümüşe çevirdi"
İstanbul Mücevher Fuarında en güzel şekilde yerini alan, "Koçak Gold" stand ziyaretinde bulunan, "Habergold.com" u kırmayan, Firma Sahibi, Şuule Koçak hanımefendi, bizleri en güzel şekilde karşılayarak, fuar'ın dünü ve bugünü hakkında, siz sevgili okuyucularımıza, hem fuar hem de global ekonomik gidişat hakkın da, tatminkar bilgiler verdi.
İstanbul Mücevher Fuarında en güzel şekilde yerini alan, "Koçak Gold” stand ziyaretinde bulunan, "Habergold.com” u kırmayan, Firma Sahibi, Şuule Koçak hanımefendi, bizleri en güzel şekilde karşılayarak, fuar’ın dünü ve bugünü hakkında, siz sevgili okuyucularımıza, hem fuar hem de global ekonomik gidişat hakkın da, tatminkar bilgiler verdi.
Sözlerine şöyle devam eden Koçak; "Fuar bu yıl daha yoğun geçti. Ziyaretçi olarak, Arap ülkelerinden daha çok ziyaretçimiz var. Daha önceden Balkan ülkelerinden, Rusya’dan, uzak Türk Cumhuriyetlerinden gelenler, Kazakistan ve Azerbaycan’dan çok gelirlerdi. Bu yıl oralar fazla değil, ama Arap ülkeleri Mısır, Tunus, Cezayir, Suud-i Arabistan’dan daha yoğun ziyaretçilerimiz. Birde iç piyasadan çok ziyaretçilerimiz oldu” dedi.
Öteyandan, yurt dışı ziyaretçileri fazla ve daha önceki yılları kıyasladığımda da, yurt içinden de bir artış var. Bir diğer konu yurt dışında bölgesel olarak farklılık var. Romanya, Balkan ülkeleri, Bulgaristan, Mekodon’lar daha ağırlıkta iken, bu yıl daha az, Rusya’dan olsun ve Türki cumhuriyetlerinden…Onlardan daha az ziyaretçilerimiz var.
Biz Koçak olarak ağırlığı yurt dışına verdiğimiz için, bizi tanıyanlar çok. Oradaki ekonomik krizlerden dolayı, altına fazla rağbet yok, gümüşe rağbet oldu. Altının yükselmesi ile alakalı bir durum. Yatırımların alım gücü fazla olmadığı için, yurt dışı aynı değerde gümüşe yöneldi, orada enflasyon çok olduğu için, ekonomik dengesizlik olduğu için, yani altını pek tercih etmiyorlar.
Ayrıca, Türkiye olarak ya da fuarcılık olarak, dışarıda daha bir ağırlık koymasını isteriz. Türkiye’deki firmalarda önceden hazırlıklarını yapmalı, ne eksiği var ve ne şekil oluyor bu işler, biliyor zaten… Devamlı fuara katılan şirketler biliyor neyin eksik olduğunu, ona göre hazırlıyor, dil sorunumu var, hangi bölgeden gelecek, ona göre dil bilenleri alıyorsun, koyuyorsun… Hangi ürünler gidiyor, ona göre gruplarını hazırlıyorsun, hizmetini ona göre veriyorsun, bunları bildikten sonra hazır oluyorsun.
Biz her zamanki gibi iyi çalıştık fuara, biz her zaman hazırız, müşterilerimiz mumnun, gayet güzel geçti. Bundan sonrada aynı hızla devam edeceğiz.