Taklit Ürünlerin Önüne Geçilmeli

Kapalıçarşı'nın önemli sektörlerinden biri olan halıcılığı, dede mesleği olarak devralan Murat Öztürk 3. jenerasyon olarak bayrağı taşıyor. Öztürk Halı olarak satış üzerine çalışan firmanın sahibi Habergold'a Kapalıçarşı hakkında konuştu.

Kapalıçarşı’nın önemli sektörlerinden biri olan halıcılığı, dede mesleği olarak devralan Murat Öztürk 3. jenerasyon olarak bayrağı taşıyor. Öztürk Halı olarak satış üzerine çalışan firmanın sahibi Habergold’a Kapalıçarşı hakkında konuştu.
Bambaşka Bir Tarzımız Var 
 "Günümüz alışveriş merkezlerine kıyasla Kapalıçarşı asla alışveriş merkezi değildir. Bambaşka bir tarzı ve kültürü vardır.”
Kaliteli Firma Azaldı 
 "En büyük problemimizi otopark olarak görüyorum. Alışveriş merkezlerindeki otopark sistemlerinin müşteriye rahat imkanlar sağlaması, alışveriş merkezlerini buradan daha cazip kılıyor. Tatil günlerini göz önünde bulundurursak yılın sadece on ayı çalışıyoruz. Bu durumda değişikliğe gidilebilir. Çarşı eskiden güvenilir, kaliteli firmalara sahipken şimdilerde bu durum değişti. Taklit ürünlere sıkça rastlanabiliyor. Bu tarz bir çok durumun birleşmesiyle müşteri kitlesi alışveriş merkezlerine kayıyor. Tüm bunların farkındalığı yaratılıp, önüne geçilmelidir.”