Tasarım ve İşçiliğimiz Hak Ettiği Değeri Görmüyor

Kuyumculuğa abisinin yanında çırak olarak başlayan Herman Bedikyan 35 yıldır sektörün içinde. Abisinin 50 yılını verdiği mesleğe, 3. jenerasyon olarak yeğeni de yetişiyor. Mıhlayıcılıkta uzmanlaşan Bedikyan, Habergold'a sektörün gelişimi üzerine şöyle konuştu;

Kuyumculuğa abisinin yanında çırak olarak başlayan Herman Bedikyan 35 yıldır sektörün içinde. Abisinin 50 yılını verdiği mesleğe, 3. jenerasyon olarak yeğeni de yetişiyor. Mıhlayıcılıkta uzmanlaşan Bedikyan, Habergold’a sektörün gelişimi üzerine şöyle konuştu;

Çok Nitelikli İşçiliklerimiz Var

Gelişen teknoloji ürün çeşitliliği açısından sektöre katkı sağlasa da, el işçiliğinin ve tasarımın gerektiği değeri görmemesine sebep oluyor. Sektör olarak, çok nitelikli işçiliğimiz ve ürünlerimiz var. Buna karşın gerekli değeri görememesi , sektörün dünya çapında da hak ettiği konumda olmamasına sebep oluyor. Bugün sanat değerinden yoksun bir çok ürün de piyasada dolaşıyor. Bu durumun sebeplerinden biri bu işlerle gönül bağı olmayan, farklı alanlardan, bilgisiz insanların sırf maddi imkanları sayesinde piyasaya girmesidir.

İyiye Gitmiyoruz 

Yine bu sebeplerin etkisi ve günümüz hayat koşullarıyla, iş ve komşuluk ilişkileri eskiye nazaran daha uzak. Eskiden güvene dayalı yürüttüğümüz işler şimdilerde maddiyata bağlı hale geldi. Bu açılardan değerlendirdiğimde sektörümüzün pek iyiye gittiğini düşünmüyorum.

İsmimiz Sayesinde İdare Ediyoruz 

Aynı oranda piyasanın durumu da pek iç açıcı değil. Durgun olan işleri, sürekli müşterilere sahip olmamız kurtarıyor. Sahip olduğumuz isim sayesinde idare ediyoruz. Fiyatların düşük seyretmesi bizi olumlu yönde etkiliyor. Fiyatlar aşağıda olmasına rağmen son dönem iş ve işçilik çok azalmış durumda.