Türkiye Danetelle'ya Yabancı Kalmadı

Geçtiğimiz İstanbul Jewellery Show'da ilk olarak piyasaya sunulan ve tamamen ihracat hedeflenerek üretilen Sesa Kuyumculuğun Danetella koleksiyonu, yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de yoğun talep görüyor.

Geçtiğimiz İstanbul Jewellery Show’da ilk olarak piyasaya sunulan ve tamamen ihracat hedeflenerek üretilen Sesa Kuyumculuğun Danetella koleksiyonu, yurtdışında olduğu gibi yurtiçinde de yoğun talep görüyor.
Birkaç yıllık aranın ardından Sesa Kuyumculuğu Estrella koleksiyonu ile birlikte ihracata yönlendiren, fantezi yüzük ürün gamında yer alan Danetella; beklentilerin aksi yönde yurtiçinde de ilgiyle karşılandı. Üzerlerindeki dantelsi dokusu, çizgilerin birleşiminden oluşan eşsiz tasarımı ve gramaj kaygısı olmadan yapılan üretimiyle dikkat çeken Danetella, hiçbir değişime uğramadan aynı tarz ve ağırlıkta iç piyasaya sunuldu. Sesa Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Selim Sarışın; Danetella koleksiyonunun Dünyadaki farklı sektörlerin moda akımlarını kendi içinde barındırdığını ve bu evrensel tarzıyla çok kısa sürede tüm takıseverlerin gönlünü kazandığını söyledi.
 Sarışın, tamamen ihracat ağırlıklı olarak ve ihtişamını göstermek açısından piyasa şartlarının dışında ağır gramajlarda üretilen Danetella’nın, ülkemizde de talep görmesinin kendilerini çok mutlu kıldığını ifade etti. Fantezi olarak adlandırılan, gösterişli yüzük modellerinde önemli bir boşluğu Danetella’nın doldurduğunu belirten Selim Sarışın sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün itibariyle daha net görüyoruz ki ; bir takının tasarımı, gözleri ve gönülleri fethettikten sonra bütçesi ikinci planda kalabiliyor. Tabi ki bu aşamada altın fiyatlarının da düşmesi bu ürün grubunda bize avantaj oluşturdu. Biz, Danetella’yı oluştururken; Dünyadaki dantel modasının ve çeşitli çizgilerin tasarımda birarada kullanılmasından etkilendik. Anlıyoruz ki; Dünya moda trendini farklı sektörlerde gözlemleyip takıya aktarmak gerekiyormuş.14 ayar ağırlıklı olarak ürettiğimiz ve 6 ile 9 gram arasında ağırlığa sahip olan Danetella koleksiyonumuz yeni modelleriyle hergün gelişiyor. Ekim ayında İstanbul’da yer alacak takı fuarına yeni ve farklı bir yüzük koleksiyonu çıkarmaya çalışıyoruz. Bu yeni ürün koleksiyonumuzun da Danetella kadar ses getireceğine ve yine ezber bozacağına inanıyoruz.” Bugün itibariyle Danetella koleksiyonu, 7 farklı ülkede 14’ten 22’ye kadar değişen ayarlarda üretilip piyasaya sunuluyor. Sesa Kuyumculuk, yeni koleksiyonlarını 6 kişiden oluşan geniş bir tasarım departmanı eşliğinde gerçekleştiriyor. Sesa; ürünlerini yaratırken son tüketicinin istek ve taleplerini de satış uzmanlarından elde ederek bu talepleri de değerlendirmeye alıyor.