Vartay, Esas Kazanç Getiren Araplar Oluyor

Astro Art satış sorumlusu Sinan Vartay, 20 yıldır gümüş takı işinde olduğunu belirterek firma ve piyasa üzerine Habergold'a konuştu.

Astro Art satış sorumlusu Sinan Vartay, 20 yıldır gümüş takı işinde olduğunu belirterek firma ve piyasa üzerine Habergold’a konuştu.

Avrupa’dan Gelen Turist Alışveriş Yapmıyor 

"Tasarımcı olan firma sahibimizin kontrolünde, gümüş takı üretip, satıyoruz. Çalışmalarımız hem yurtiçine hem yurtdışına olmakla birlikte, internet üzerinden de satış gerçekleştiriyoruz. Karma bir müşteri kitlesine sahip olsak da, son iki yılda yoğunlukla Arap Ülkeleri ile çalışıyoruz. Avrupa’dan gelen müşteriler de var fakat esas kazanç getiren yine Arap Ülkeleri. Avrupa’dan gelen turist alışveriş yapmazken, Araplar cebinde parasıyla geliyor.Buna karşın ülkemizde insanların maddi durumu malum, iç piyasa satışları bu nedenle zayıf. Tabii turistik bir bölgede faaliyet göstermemizin de etkisiyle, satış beklentimiz daha çok yabancılardan.”

Esnaf Ve Müşteri Kalitesi Düşüyor 

Vartay aynı zamanda, Kapalıçarşı’yı geçmişten bugüne kıyaslayarak şu yorumda bulundu;

"Eskiden Kapalıçarşı daha güzeldi. Esnaf kalitesi, gelen müşteri kitlesi daha farklı ve iyiydi. Bakınca zaten şu sıralar tüm İstanbul genelinde, alım ve satım kalitesinde bir düşüş var. Eskiye nazaran gelen turist daha kötü. Daha çok para harcayıp, daha çok alışveriş yapan turist şimdilerde yerini parasız turiste bıraktı. Bizde gelen turist kalitesindeki bu düşüşten rahatsız ve şikayetçiyiz.”