Yanlış Fiyat Politikası İzleniyor

1920'de Kapalıçarşı'da kurulan Jiji Diamond şu an üçüncü kuşak olarak, Jilber Sucuyan tarafından idare ediliyor. Pırlanta ve yarı değerli taşların kullanıldığı, özel tasarımlar imal eden firma, özellikle mıhlama üzerine iddialı ürünler sunuyor. Firma sahibi Sucuyan Habergold 'a geçmişten günümüze Kapalıçarşı'nın gelişimi üzerine şunları söyledi;

1920’de Kapalıçarşı’da kurulan Jiji Diamond şu an üçüncü kuşak olarak, Jilber Sucuyan tarafından idare ediliyor. Pırlanta ve yarı değerli taşların kullanıldığı, özel tasarımlar imal eden firma, özellikle mıhlama üzerine iddialı ürünler sunuyor. Firma sahibi Sucuyan Habergold ‘a geçmişten günümüze Kapalıçarşı’nın gelişimi üzerine şunları söyledi;

Caddelerde Yürümek Bile Zor

Kapalıçarşı’da eski kültür ve saygı kalmadı. Aynı oranda kalite de git gide düşüyor. Bu ürün ve işçiliğin yanında, mağazalarda çalışan elemanların eğitimsizliği, vasıfsızlığı için de geçerli. Müşterilere karşı davranış şekillerindeki bozukluk, mağazalara girmek bir yana caddelerde dahi yürünememesine sebep oluyor.

Bu durumun çözülmesi için, iş verenlere sorumluluk yükleniyor. Eğitim seviyesinin çok önemli olduğunun farkına varılmalı ve çalıştırılacak eleman konusunda seçici olunmalı diye düşünüyorum. Davranış şekilleri ve diksiyon konusunda çalışanlar uyarılmalı.

Günü Kurtarmaya Bakılıyor 

Ayakta kalabilmek adına firmaların yanlış fiyat politikası uygulamaları da Kapalıçarşı’yı olumsuz etkileyen, gelişmesine darbe vuran etkenlerden biri. Günü kurtarmak adına izlenen bu yol, gelecek satışları kötü etkilerken, sektöre de zarar veriyor. Satış yapabilmek adına başka firmaların kötülenmesi, hem çarşının saygın kimliğini kirletiyor hem de kültür yozlaşmasına sebep oluyor. Bu bakış açısından bir an evvel uzaklaşılmalı.