Yazıcı "Amacımız Kurumsallaşmak, Kadrolaşmak, Kaliteli Hizmet Vermek"

İlhami Yazıcı 1981 yılında Kuyumcular Caddesi'nde perakende satış üzerine başladığı çıraklıktan günümüze basamakları adım adım tırmanarak, başarılı bir yönetici ve yatırımcı profili çizdiğini "Habergold.com" a yapmış olduğu açıklamada dile getirdi.


İlhami Yazıcı 1981 yılında Kuyumcular Caddesi’nde perakende satış üzerine başladığı çıraklıktan günümüze basamakları adım adım tırmanarak, başarılı bir yönetici ve yatırımcı profili çizdiğini "Habergold.com” a yapmış olduğu açıklamada dile getirdi.
Ayrıca; "1983 yılına kadar tezgahın tüm sorumluluğunu alarak çıraklıkta hızlı gelişme gösteren Yazıcı; 1983-1989 arası yine Kuyumcular Caddesinde perakendecilik sektöründe çalıştı. 1990 yılında aklında toptancılık yapma ideali ile askerden döndü. Bu idealini gerçekleştirmek için çabalayarak, 1990 Şubat’ında Özen Kuyumculuk olarak Mehmet- Ahmet Topallarla %35 ortak olarak Zincirli Handa ilk ofislerini açtı ve toptancılık işine başladı.
Bu firma 2004 10. Ayına kadar devam etti. Bu sırada Avrupa’da yaklaşık 16 ülkeye ihracat yaptı. Orta Doğu’dan Amerikaya kadar geniş bir yelpazede ihracatları devam etti. Yaklaşık 13 14 fuara katılan Yazıcı; külçe altın, rafinasyon ve para piyasası içerisinde hizmet yapmaya başladı. 2004’te İlhami Yazıcı olarak ilk firmasını kurarak; 2005’te kurumsallaşmayı hedefledi ve YSK’yı (Yazıcı Sarraf ve Kuyumcu) kurdu. Hala daha Türkiye’deki tüm kuyumculara, imalatçılara, perakende sektörüne, kurumsal şirketlere ve Anadolu’daki tüm kuyumculara hizmet etmekte. Gelişmeyi ve çalışmayı seven Yazıcı daha da profesyonel bir yaklaşım içine girerek; döviz bürosu, değerli madenler işleriyle ilgilendi.
Aynı zamanda İstanbul Altın Rafinerisi gram altın Türkiye ana bayiliğini yürütüyor. Dubai’de %20 ortak olduğu altın rafinerisine ait şirket "finegold” 2009-2010 yılında kurulmuş ve hala faaliyettedir.Bununla birlikte İskoçya Lapis Gold Aberdeen ile 6 adet vitrin mağazacılığı, gümüş, altın çelik, saat, pırlanta, takı olarak hizmet veriyor. Bununla birlikte farklı sektörlerle de iç içe olan Yazıcı Çekme köy ve Eyüp Sultan’da inşaat işiyle ve su ürünleri ihracatı üzerine çalışıyor.
İş hayatının ve çalışma koşullarının zorluğuna karşı sosyal faaliyet etkinliklerinde de gayet aktif olarak yer almakta. Kendisi Kapalıçarşı Esnaflar Derneği, Türk İstanbul Polis Hizmet Vakfı, Rize Vakfı yönetim kurulu üyelikleri ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliğini aynı anda yürüterek ülkesine ve sektörüne değer katmayı hedefliyor.
Firma Kuyumcukentte yere sahip fakat henüz aktif olarak orada faaliyeti yok. İlhami Bey röportaja son verirken "Amacımız kurumsallaşmak, kadrolaşmak ve kaliteli hizmet vermek. Umarız ki hedeflerimizde başarılı oluruz. Hayırlı ramazanlar diliyorum.” dedi.