Yazıcı Grup kısa bir süre sonra Kuyumcukent'te

Kuyumcukent'te yaşanan hareketlenme ile birlikte sektörün öncü firmaları da Kuyucukent'i tercih etmeye başladı. Toptan altın ve döviz kategorisinin önemli firmalarından Yazıcı Grup da Kuyumcukent'te. Yazıcı Grup Yönetim Kurulu Başkanı İlhami Yazıcı sorularımızı yanıtladı.


Yazıcı Grup’un faaliyet alanları ile ilgili bilgi alabilir miyiz?
Yazıcı Grup 1981 yılında faaliyete başlamış bir firma. Ana faaliyetimiz altın ve döviz işlemlerinde sektöre hizmet vermek üzerine kurgulanmış durumda. YSK Gold, YSK Silver, Erkan Döviz ve Yazıcı Altın, kuyumculuk ve mücevherat sektöründe faaliyet gösterdiğimiz firmalarımız. Bunun yanında Yazıcı Gayrimenkul ve Ey-En Sultan firmalarımız ile gayrimenkul sektöründe de faaliyet gösteriyoruz. Lapis Gold markası ile İskoçya’da, su ürünlerine yönelik çalışmaları bulunan Safari firmamız ile de Tanzanya’da faaliyet göstermekteyiz. Bununla birlikte Fine Gold isimli firmamız ile dünyanın önemli finans merkezlerinden birisi olan Dubai’de de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yazıcı Grup Türkiye’nin dört bir yanına hizmet veren bir kuruluş. T.C. Darphanesi tarafından üretilen ziynet altını, çeyrek, yarım, tam, 2,5’lu, gramise, arma 5’li, Ata Lira, Ata 5’li gibi sarrafiye/ziynet ürünlerin satışını yapmaktayız. Firmamız, İstanbul Altın Rafinerisi’nin ana bayii olarak bu firma tarafından üretilen 1, 5, 10, 20, 50, 100 gr ve 1 kg ağırlığındaki sertifikalı külçe altınların tüm Türkiye’deki kuyumculara satışını gerçekleştirmektedir.
Kuyumcukent’i tercih etme nedenleriniz nelerdir?
Doğrusunu söylemek gerekirse sektördeki pek çok kişi gibi ben de bundan bir kaç sene önce Kuyumcuknet’e negatif ön yagı ile yaklaşan bir bakış açısına sahiptim. İlk yıllarda burada faaliyet gösteren firma sayısı oldukça azdı. Bu hali ile amaçlanan noktadan çok uzakta bir durumdaydı. Ancak özellikle son bir kaç aydır, özellikle yönetimde yaşanan değişiklik ile birlikte burada pozitif yönde bir hareketlilik oldu. Artık ben de pek çok kişi gibi Kuyumcukent’in önümüzdeki dönemde sektörümüzde öneminin giderek artacağına ve sektörümüz için çok önemli bir kompleks olacağına inanıyorum. Bu yüzden, sonradan geç kalmamak için bugün bu şekilde bir karar aldık. Biz de dekorasyonumuzu tamamlar tamamlamaz Kuyumcukent’tteki yerimizi alıyor olacağız.(kuyumcukent dergisi)