Yeterli derecede, kuyumcukent'e sahip çıkılmıyor

Muhtelif 14 ayar takı çeşitleri başta olmak üzere, çemberli taş'dan kuyumcu kente taşınan "Temiz İş Kuyumculuk" yönetim kurulu başkanı Tahsin Karabay, "Habergold.com" a yaptığı açıklamada; "Genel oalarak, yüzük, küpe ve çocuk künyesi ürettiklerini söyleyen, Karabay; "Biz 2006 da kuyumc kent'de geldik. Daha önce Çemberli taş'daydık. Buraya geldik ama ben memnun değilim. Buraya toptancı getireceklerdi, gelecek idi, ama gelmedi. Toptancının gelmemesi bizim pazarımızı çok etkiliyor. Kapalı çarşıya gidiyoruz bir günümüzü gidiyor. Geri dönüyoruz yorgun olarak işe bakamıyoruz. Bunun nedeni kapalı çarşıdan, toptancının gelmemesidir"dedi.

Muhtelif 14 ayar takı çeşitleri başta olmak üzere, çemberli taş’dan kuyumcu kente taşınan "Temiz İş Kuyumculuk” yönetim kurulu başkanı Tahsin Karabay, "Habergold.com” a yaptığı açıklamada; "Genel oalarak, yüzük, küpe ve çocuk künyesi ürettiklerini söyleyen, Karabay; "Biz 2006 da kuyumc kent’de geldik. Daha önce Çemberli taş’daydık. Buraya geldik ama ben memnun değilim. Buraya toptancı getireceklerdi, gelecek idi, ama gelmedi. Toptancının gelmemesi bizim pazarımızı çok etkiliyor. Kapalı çarşıya gidiyoruz bir günümüzü gidiyor. Geri dönüyoruz yorgun olarak işe bakamıyoruz. Bunun nedeni kapalı çarşıdan, toptancının gelmemesidir”dedi.

Öteyandan; "Bana göre toptancının buraya gelmemesi de, eğer biz kuyumcu kent’e gidersek, orada herkesin, her atölyenin vitrini var, biz müşterimizi kaybederiz, gözüyle bakıyorlar. Bu yüzden gelmek istemiyorlar”diyen Karabay; "Burada şuan itibari ile hiç toptancı yok. Şayet varsa da birkaç tanedir. Burada perakendeci değil, atölyeci var.

Bizde şu anda, işçi çalışmıyor. Nedeni ise, Pazar yok çarşıya gidip gelene kadar, yoruluyoruz zamanda boş geçiyor. Nasıl üretim yapacaksın ki… İyice parçalandık. Bu iş sadece yönetime de kalmasın, bireylerde yardımcı olsunlar. Başta yönetim olsun, büyükşehir belediyesi olsun, çevre belediyeleri olsun, biz bunlardan yardım bekliyoruz.

Çemberlitaş da ki, toptancının, imalatçının kuyumcu kent’i tercih etmesini istiyoruz. Şunu da söyleyeyim, kuyumcu olup da, alt yapısı illaki, asit olur… Kuyumcu kent bunun arıtmasını yapıyor. Gelecek nesillere; "evlatlarımız olur, torunlarımız olur” temiz bir ülke bırakalım. Temiz bir İstanbul bırakalım. Yani bu gün ne oluyormuş demeyelim. Şayet bu gün ne oluyormuş dediğimiz zaman yarın bataklık oluyor. Bakmamız lazım. Bakın burada çok güzel arıtmamız var. Arıtma çemberli taş da olmuyor. Yıllardır denize aktı orada, yazık günah. Şu anda burada en güzel yapılan iş arıtması. Kuyumcu kent’in arıtması iyi çalışıyor”dedi.

Ayrıca; " Son olarak bir an önce kuyumcu kent’e sahip çıkılmasını istiyoruz. En güzel şekilde. Şu an yeterli derecede sahip çıkılmıyor, kuyumcu kent’e.. Bir üretici olarak, ben baştan toptancının gelmesini isterim. Bir oraya, bir buraya koşturmaktan bazen yorgun düşüyoruz biz… Acilen, oradaki toptancıları buraya taşımalarını istiyoruz…”dedi.