Biz Kuyumcukent'de çok zor şartlar altında duruyoruz

Altı ay önce kuyumcukent'e gelen Şafak Ekedal, "Habergold.com" a yapmış olduğu açıklamada; " Ben Bahçeşehirde kendi evimden yürütüyordum işlerimi, yaklaşık üç seneye kadar, bir nevi "homeofis" gibi, burada şu an bana da komşu olan gelinlik ve tasarımı yapan arkadaşımın ve eşimin de hayallerimi gerçekleştirmeme yardımcı olması ile altı ay önce buraya, kuyumcukent'e geldim "Wedding Flowers" ismiyle, gelin buketleri, gelin çicekleri, aksesuarları, kınayla alakalı her türlü şeyimiz var burada…." Dedi.


Altı ay önce kuyumcukent’e gelen Şafak Ekedal, "Habergold.com” a yapmış olduğu açıklamada; " Ben Bahçeşehirde kendi evimden yürütüyordum işlerimi, yaklaşık üç seneye kadar, bir nevi "homeofis” gibi, burada şu an bana da komşu olan gelinlik ve tasarımı yapan arkadaşımın ve eşimin de hayallerimi gerçekleştirmeme yardımcı olması ile altı ay önce buraya, kuyumcukent’e geldim "Wedding Flowers” ismiyle, gelin buketleri, gelin çicekleri, aksesuarları, kınayla alakalı her türlü şeyimiz var burada….” Dedi.


Öteyandan, buraya gelmemi böyle bir yerde oturmamı özellikle eşimde istiyordu. Benim hayallerimi gerçekleştirmemde bana yardımcı oldu. Ama istenilen şey yok burada, müşteri yok bir şey değil yani…


Birinci derecede tanıtım yanlış zamanda ve yanlış yerlerde yapılıyor sanırım. Geldiğimden beri sadece yılbaşı için, sadece altın kampanyası yapıldı. O da firmalar gidip kendileri, size 25 liralık altın vereceğiz dediler. O da müşteriye biz kendimiz ödeyeceğiz parasını 25 lira yani 0.2 gr altınmış… Televizyonlarda yayınlandı. Televizyona baktımğımız da diğer firmalar 10 kere yayınlanıyorsa, biz 1 kere yayınlandığılnı gördüm. Açıkçası radyolar biraz daha fazla, metrobüs duraklarına koydular ama, hiç faydası olmadı. Çünkü kar yağdı. Bu işi kar yağdığı gün yaptılar. İnsanlar zaten evden dışarı çıkamadılar. Ondan sonra bir de fuara katıldılar. Başka bir kampanya görmedim ben burada.


Ayrıca, buradaki dükkanlar acilen doldurulmaları lazım, müşteri getirmeleri lazım buraya. Daha fazla reklam yaparak müşteri getirmeleri lazım. Servis olayları filan gibi şeyler, insanlar çıkıp alışveriş, servisle evlilik alışverişi yapmazlar. O mantıklı bir şey değil bence, buraya servis koyacağız diyorlar. Ben geldiğimden beri yok öyle bir şey, servis olayı olayı olmaz yani… Ama buraya kampanyalar, yani dükkanları doldursalar aslında sorun kalmaz burada.


Ayrıca, burada tamamen tanıtım eksikliği var. Yönetim buraya çok kolaylık sağlamalı, insanlar burada dükkan açabilsin. İş olmasa da bir firma gelip, burada da bir dükkanım olsun demesi lazım, kolaylık olması lazım. Biz burada çok şartlar altında duruyoruz. Ben burada iş yapamadığım zaman, aidatımı veremiyorum. Ödeme yapamadığım zaman elektrik alamıyorum. Yani iş yapılmayınca hiçbir şey de olmuyor.


Ayrıca, AVM’ler de hatta yeni kanun da çıktı, 3 saat’e kadar, oto parklara para ödenmemesi lazım. Ama biz aylık olarak, 45 tl ödüyoruz. Yoksa her giriş çıkışta 5 tl ödememiz gerekiyor. Beni ziyarete gelen müşterimde aynı 5 tl ödemek zorunda kalıyor.