Dolandırıcılardan yeni yöntem: Paranız yoksa yüzüğünüzü emanet alıyoruz

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, dolandırıldığını belirten bir kadın polise müracaat etti. Dolandırıcılık zanlısının, parasının olmadığını söyleyen kadına, 'Emanet olarak yüzüğünüzü alıyoruz, sonra para getirirseniz yüzüğünüzü alırsınız' dediği ortaya çıktı.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, dolandırıldığını belirten bir kadın polise müracaat etti. Dolandırıcılık zanlısının, parasının olmadığını söyleyen kadına, ‘Emanet olarak yüzüğünüzü alıyoruz, sonra para getirirseniz yüzüğünüzü alırsınız’ dediği ortaya çıktı.

Hamidiye Mahallesi’nde ikamet eden Dilek T.’nin yanına gelen bir kişi, yardım amaçlı parfüm sattığını, parfüm kutusundan çıkacak şifreyle laptop kazanacağını söyledi. Parasının olmadığını belirten Dilek T., evine döndü. Bir süre sonra evinin zili çalınan Dilek T., karşısında yine parfüm satıcısını gördü. İsminin Ahmet K. olduğu öğrenilen zanlı ‘Param yok’ diyen Dilek T.’ye, ‘Paranız yoksa yüzüğünüzü emanet alıyoruz, parayı getirince yüzüğü geri veriyoruz’ teklifinde bulundu. Aldığı parfüm kutusundan çıkan şifrede saat çıktığını gören Dilek T., bir parfüm daha aldı. İkinci kutudan da laptop çıktığını gören Dilek T., parmağındaki altın yüzüğünü Ahmet K.’ya verdi. Ahmet K., "Bu sipariş fişiniz, arkadaşlar bir saat sonra ürünü getirecekler. Parayı verir, yüzüğünüzü alırsınız.” dedi.

Bir süre sonra kimsenin gelmediğini fark eden Dilek T., dolandırıldığını belirterek, polise müracaat etti. Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü, olaya karışan Ahmet K.'nın yakalanması için soruşturma başlatıldığını duyurdu.