Gelinlik ve Tasarım kariyerinin zirvesindeki; "Uçar'ı Tasarım"

Nişantaşı'ndan bir buçuk yıl önce Kuyumcukent'e taşınan, 30 yıldır aynı işet kariyer sahibi olan, 1965 yılında Tokat'da dünya'ya gelen, Ayşe Uçar, 1980 – 1981 yılları arasında Selçuk Kız Meslek Lisesinden mezun oldu. Şimdiki adı "Moda Tasarım" olan daha önceleri "Giyim bölümü" ismiyle adlandırılan eğitim bölümünü bitiren Uçar, "Habergold.com" a vermiş olduğu açıklamada; " Meslek hayatına annesi ile, tabir yerindeyse "işin mutfağında" yetişerek ailesi ile sürdürdüğü meslek kariyerini, bu gün dahi "Moda Evi" işleterek sürdürmektedir.


Nişantaşı’ndan bir buçuk yıl önce Kuyumcukent’e taşınan, 30 yıldır aynı işet kariyer sahibi olan, 1965 yılında Tokat’da dünya’ya gelen, Ayşe Uçar, 1980 – 1981 yılları arasında Selçuk Kız Meslek Lisesinden mezun oldu. Şimdiki adı "Moda Tasarım” olan daha önceleri "Giyim bölümü” ismiyle adlandırılan eğitim bölümünü bitiren Uçar, "Habergold.com” a vermiş olduğu açıklamada; " Meslek hayatına annesi ile, tabir yerindeyse "işin mutfağında” yetişerek ailesi ile sürdürdüğü meslek kariyerini, bu gün dahi "Moda Evi” işleterek sürdürmektedir.



Nişantaşı’ndan Kuyumcukent’e gelen Ayşe Uçar, aynı zamanda beni nerede olsa bulurlar dediği kendi müşterileri ile, bugüne kadar işlerini götürdüğünü söyleyen Uçar; " 1982 den bu güne hesaplarsak bu mesleği tam 30 yıldır sürdürmekteyiz. Artık işin kariyer kısmının zirvesinde olduğumuzu söylemenin bir anlamı yoktur sanırım. Biz bu işlerimizi bu güne kadar hep profesyonel olarak yaptık. 



Genellikle, nişanlık ve özel tasarımlar yapıyoruz. Bunalar, Abiye’de özel tasarımlar yapıyoruz, kişiye özel modeller seçiyoruz, kumaşlarını seçiyoruz ki, tüm bunları müşterimizle birlikte karar vererek yapıyoruz. Müşterinin vücut ölçülerine göre düzenliyoruz. Ayrıca, bizim hazır modellerimizde var, gelen müşterimiz, üzerinde giyerek beğendiği modelleri de sipariş verebiliyor. Ayrıca, kiralayabiliyorlar. Katalogdan seçebiliyorlar ya da kendisine özel, benim çizimimle özel bir tasarım yaptırabiliyorlar”dedi.