Rızvanoğlu: Altın hala en güvenilir liman

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Perakende Komitesi Başkanı ve Rızvanoğlu Kuyumculuk Genel Müdürü Mithat Rızvanoğlu, en büyük yatırım aracı olarak görülen altında yaşanan dalgalanmaları değerlendirdi.

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) Perakende Komitesi Başkanı ve Rızvanoğlu Kuyumculuk Genel Müdürü Mithat Rızvanoğlu, en büyük yatırım aracı olarak görülen altında yaşanan dalgalanmaları değerlendirdi.

Bursalılara kuyumculuk alanında üç satış noktası ve bir üretim atölyesi ile 30 yıldır hizmet verdiklerini dile getiren Rızvanoğlu, altında yaşanan dalgalanmaları değerlendirdi. Altının, 2001 yılından beri hemen her yıl en çok kazandıran yatırım aracı olduğunu dile getiren Rızvanoğlu, "Altın yatırımcısına son on yılda dolar bazında 8 kat kazandırdı. Şu an yaşanan düşüş ile ilgili çeşitli söylentiler var. Bu senaryolar arasında bizi en çok şaşırtan olay tüm ibreler yukarıyı gösterirken, altın fiyatlarının bir anda düşüşe geçmesi. Bu durumu açıklamak gerçekten zor. Yaşanan bu düşüşün gerçek nedeninin çok yakında ortaya çıkacağından eminim.” diye konuştu.

Altında yaşanan sert düşüşte dahi kendisinin altına yatırım yaptığını belirten Rızvanoğlu, nisan ayında yaşanan sert düşüşün ardından 1.323 dolar seviyelerine kadar gerileyen altının ons fiyatının şimdilerde 1.46 dolara çıktığını belirtti. Altına o dönem de yatırım yapanların büyük bir kazanç sağladığını belirten Rızvanoğlu, altının hala en güvenli liman olduğunu vurguladı. Altında yaşanan düşüş ile birlikte insanların çeyrek altın ve cumhuriyet altınına yönelmesi hakkında da konuşan Rızvanoğlu, şunları söyledi: "Vatandaşlarımızın gösterdiği yüksek talep piyasada adeta karaborsa etkisi yaptı. İnsanların işçilik ücreti yüksek olan çeyrek altın ve cumhuriyet altınına yönelmesi suni bir fiyat artışı yarattı. Bu gibi durumlarda vatandaşımız makinede basılan ve işçilik maliyeti olmayan 22 ayar bilezik ve gram altına yönelmeli.”

Bankaların altın toplaması hakkında değerlendirmeler de bulunan BUGİAD üyesi Mithat Rızvanoğlu, vatandaşların altınını bankaya yatırmadan önce gerçek değerini kuyumcularda kesinlikle tespit ettirmesi gerektiğinin altını çizdi. Bankaların altın alım-satımı yapmasının kuyumculuk sektörüne etki etmeğini belirten Rızvanoğlu, şunları kaydetti: "Bizim derdimiz bankaların altın alıp satması değil. Bizim sıkıntı ettiğimiz konu eksperlerin altının değerini doğru hesaplayamaması ve vatandaşları bu yüzden mağdur etmesi. Biz vatandaşlarımıza şunu söylüyoruz, altınınızı bankaya yatırmadan önce güvenilir bir kuyumcuya götürüp gerçek değerini öğrenin. Bu sayede bankaların doğru satış yapıp yapmadığını görebilirsiniz. Vatandaşımız mağdur olacaksa bu uygulamanın biz karşısında dururuz. Kuyumcular Odası'na bu uygulama ile ilgili binlerce şikâyet geldi. Bizde bu sorunu ortadan kaldırmak için Kuyumcular Odası olarak harekete geçtik ve davamızı açtık. Umarım halkın çıkarı doğrultusunda neticelenir.”