Bir şeyler bahane edilerek altın fiyatları ile oynanıyor

1980'den bu yana yaklaşık 33 yıldır bu işi yapana Tahir Azman, "Habergold.com" a yapmış olduğu açıklamada, Türkiye ve Konya'daki kuyumculuk sektörünü değerlendirdi.

1980'den bu yana yaklaşık 33 yıldır bu işi yapana Tahir Azman, "Habergold.com” a yapmış olduğu açıklamada, Türkiye ve Konya’daki kuyumculuk sektörünü değerlendirdi.
Piyasa ile alakalı net birşey söyleyemiyorum . Çünkü herşeye bir karşılık çıkmaya başladı .Çünkü melesa Ortadogu karışmadıgı müddetçe altının fiyatı yükselecek hiçbir zaman düşmeyecek deniliyor oysa ki altının fiyatı düşüyor. Yani ne çıkması için bir sebep var nede düşmesi için bir sebep var. Dünyada çok büyük güçler bununla oynuyor. Doldur boşalt yaparak . Yani birşeyleri bahane ederek fiyatları istedikleri gibi indirip istedikleri gibi çıkarıyorlar. Dünyada ki insanların cebinden para çekiyorlar bu büyük güçler.Ben böyle görüyorum böyle bakıyorum bu olaya. 8 ayar altına ragbet var . Çünkü insanların alım gücü düşük. Ekonominin sıkıntılı olmasından dolayı, insanların borçlu olmasından dolayı bankalara yönelmesi. Biliyorsunuz bankalar herkese kredi verir insanlar bankaların adeta tapulu kölesidir. Dolayısı ile insanlar oraya borçlu olurken malın iyisini alma şansı yok . Ev almak için araba almak için kredi alıyorlar bayram kredisi, öğrenim kredisi çıkıyor hatta bir ara bilgisayar için bile kredi vardı. Zaten bu kadar borcu olan insanların daha fazla fiyatlı altın alma gücü olmadığından dolayı 8 ayar altına yöneliyorlar. Zaten 8 ayar altında bakır oranı altın oranından fazladır. Altın statüsünü kaybetmiş bir madendir. Ama tabii yeni teknolojik şeylerle Lak diye birşey var onu kullanıyorlar . Yani 8 ayar altın çok iyi olduğu için değil insanların alım gücü düşük olduğundan rağbette.
Bankaların altın işine el atması saçmalık . Aslında bu şekilde ki devlet politikası da yanlış . Çünkü küçük ölçekli esnafı bitirmek üzere yani her şeyi resmileştireceğiz diyerek bütün her şeyi kayıt altına alacağız diyerek yaptıkları bu bankaları bize karşı kullanmaları esnafı çökertiyor çünkü vergiyi biz ödüyoruz bankalar vergi falan ödemiyor . Vergiyi biz ödediğimiz halde darbe yiyen taraf biz oluyoruz. İllaki vergi ödeyeceğiz vatanımızı memleketimiz seviyoruz çünkü yani vergi vermek istemememizden değil geçmiş dönemde çok vergi kaçıran insanlar vardı, devlet halk için bir şeyler yapmaya başlayınca, Halk da devletine omuz veriyor. Biz halkız sonuçta düşman değiliz ki yani. Bu politikanın yanlış olduğunu düşünüyorum .
Aslında İstanbul denirken Anadolu İstanbullu üreticiler elbette var ama Anadolu da gizli kahramanlar çok güzel ustalarımız var, sanatkarlar var ama ürettiklerini İstanbul’a pazarlayabiliyorlar maalesef yani. pazarlama sıkıntısı olduğundan İstanbul bu konuda kendi başına ülke durumunda. İstanbul da pazarlama sıkıntısı olmadığından orada ekonomi çok hızlı. Anadolu da ki sanatkarla İstanbul'daki toptancılara veriyor oradan tekrar Anadolu’ya dönüyor.
Uluslar arası fuarlara esnaflarımızla birlikte katılıyoruz. İtalya fuarına katıldık geçen sene çok iyi bir ortamımız vardı insanların bakışları çok iyiydi yani . Esnaf arkadaşlarımızla her sene fuarlara katılalım kararı aldık . İtalya'dan sonra Dubai'ye gidildi. KOSKEP destekli gidiliyor gayet iyiydi yani . Sadece mesleki açıdan değil farklı ekonomi ticari yönlerden de bakıldı araştırmalar yapıldı çok sıcak yani şimdi de Hong Kong'u düşünüyoruz. Esnafa ticari olarak kesinlikle çok artısı oldu . Daha ne yapılabilirin peşine düştüler yani Ben misal şuan da pırlanta & elmas işini düşünüyorum iki mağazam var şimdi bu dükkanı onun için tasarlıyorum. Daha iyi konsantre olabilelim insanlara daha iyi anlatabilelim diye böyle bir yer yapmayı düşündüm .