Ercan, Kapalıçarşı Dahi İş Yapamıyorken…

Karadeniz Kuyumcusu satış ve imalat üzerine çalışan 17 yıllık bir firma. Sahibi İlhan Ercan amcasından devraldığı mesleğinde, atölye geçmişiyle birlikte 30 yıldır bu sektörün ve Kapalıçarşı'nın içinde. Ercan Habergold için Kapalıçarşı'yı ve piyasayı değerlendirdi.

Karadeniz Kuyumcusu satış ve imalat üzerine çalışan 17 yıllık bir firma. Sahibi İlhan Ercan amcasından devraldığı mesleğinde, atölye geçmişiyle birlikte 30 yıldır bu sektörün ve Kapalıçarşı’nın içinde. Ercan Habergold için Kapalıçarşı’yı ve piyasayı değerlendirdi.
"Kapalıçarşı zamanla çoğu değerini kaybederek, kötüye gidiyor. Fiziki yapı sorunları (tesisat sistemi, tuvalet), güvenlik yetersizliği ve çalışan kitlenin büyük bir kısmındaki müşteriye karşı saygısız tutumlar bunda etken diye düşünüyorum. Yönetimin çalışmaları iyi fakat tanıtım ve reklam konusuna ağırlık verilmeli, bununla birlikte Kapalıçarşı’ya kaliteli firmalar gelmeli.”
"600 yıla varan köklü geçmişiyle Kapalıçarşı son dönem iş yapamıyorken, Kuyumcukent gibi yeni ve olgunlaşmamış bir yapıdan randıman almanın pek mümkün olacağını sanmıyorum. Biz firma olarak gitmeyi düşünmüyoruz.”
"Ramazan nedeniyle satışlarımız zayıf. Sabit müşterilerimiz bizi kurtarıyor. Son dönem firma çeşitliliği de ayrı bir dezavantaj. Altın fiyatlarının standart bir çizgide kalmasını istiyor ve diliyoruz.”