Önümüzdeki yıl, tasarım da, küçük taşlara yöneliş var

Marmara üniversitesi, "uygulamalı takı ve tasarım teknolojisi" bölümünde okurken, 1999 yılında şu andaki tasarım ve kalıp işlerine başlayan, 2000 yılında aynı okuldan mezun olduktan sonra, o günden bugüne kısa bir aranın haricinde hiçbir ara vermeden mesleğinin en uç noktası olan karierin zirvesine oturan ve Kapalı Çarşı ve Kuyumcukent'e aranan bir tasarımcı ve kalıpçı olan Aynur Ateş, "Habergold.com" a gelen 2013 yılının sezona ait yeni tasarımların ne olacağı hakkında bilgiler verdi.

 

Marmara üniversitesi, "uygulamalı takı ve tasarım teknolojisi” bölümünde okurken, 1999 yılında şu andaki tasarım ve kalıp işlerine başlayan, 2000 yılında aynı okuldan mezun olduktan sonra, o günden bugüne kısa bir aranın haricinde hiçbir ara vermeden mesleğinin en uç noktası olan karierin zirvesine oturan  ve Kapalı Çarşı ve Kuyumcukent’e aranan bir tasarımcı ve kalıpçı olan Aynur Ateş, "Habergold.com” a gelen  2013 yılının sezona ait yeni tasarımların ne olacağı hakkında bilgiler verdi.

 

Öteyandan, 2007 yılında Kuyumcukent’e gelip,  beş yıldır Kuyumcukent’de mesleğini ircaa eden… Kısa bir aranın hemen akabinde, her zaman  işimin başında olduğunu söyleyen  Aynur Ateş; " Şu anda fazla tasarım yapmıyoruz, ama üç boyutlu kalıp yapıyoruz. Genellikle Matrix programını kullanıyorum. Bünyemizdeki  kalıp makinası ile de müşterinin kalıplarını hızlı bir şekilde hazırlayıp teslim ediyoruz.


Kendi özel tasarımı olan müşterilerin tasarımı üzerinden gidiyoruz. Ama müşteri de, bizden tasarım istiyorsa onu da hazırlayıp veriyoruz. Her halükarda da, müşteriye hizmetlerimizde geri kalmıyoruz. Bitmiş koçanlı kalıbı, istenirse kauçuklu kalıbı da verebiliyoruz.


Şu anda sektörde her ne kadar durgunluk olsa da, Mart fuarın da yeninde açılacağını düşünüyorum. Genelde itibari  ile bu durgunluk yılbaşından dolayı, hesapların kapatılması gibi işlemlerin olmasından dolayı  böyle bir durgunluk her zaman olur.


Yurt içi ve yurt dışı fuarlarını çok yakından takip etmekte olduklarını söyleyen Ateş, son olarak önümüz deki yılın ne getireceği hakkında görüşlerini beyan etti; " Bazı sezona ait yenilikleri takip etmek adına… 2013’de mikro mıhlamalar çoğalacak bence, küçük taşlar 0.80’lik işler, zaten bir milimlik işlere kadar düştü  taşlarda… Bu tür işler var. Bu yıl biraz da renkli taşa yöneliyorlar ki, bu da taşın kullanılacağını gösteriyor. Ayrıca kalemli işler yapılmaya da  başlandı. Ama genel itibari ile küçük taşlar, mikrom mıhlama olacak” dedi.